Spring navigation over

Knoldselleri på tre måder

Borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard slår et slag for selleri.

Knoldselleri er en virkelig dejlig grøntsag med mange anvendelsesmuligheder. Der er mange, der synes, at det er en lidt besværlig knold at arbejde med. Men hvis den bliver tilberedt rigtigt, er det alt besværet værd. Knoldselleri er i sæson fra august til januar. Så det er nu, man skal lave noget med den knoldede smagsbombe. Den kan holde sig i op til fire måneder, hvis den opbevares koldt, så man behøver ikke bruge det hele på én gang. Knoldselleri er i familie med blegselleri, og den smager også lidt på samme måde. Når man renser den, er det vigtig at komme ind i alle revnerne og fjerne alt jord. Man kan spise den rå, kogt, stegt, bagt og som mos. Her får du den på hele tre forskellige måder. Velbekomme.

Det skal du bruge   
(2 personer)

1 knoldselleri

1,25 dl piskefløde

1 tsk. timian

3 fed hvidløg

1 citron

½ spsk. olivenolie

1 bundt purløg

Smør til stegning

Salt og peber

Sådan gør du: Skræl og rens sellerien. Skær lidt mindre end en fjerdedel af sellerien meget tyndt - for eksempel på et mandolinjern. Læg skiverne i isvand med en skive citron. Skær resten af sellerien i både og kog dem i omkring fem minutter til de er al dente. Tag cirka otte stykker op af vandet og dup dem, så de er tørre. Steg dem derefter gyldne i smør og to fed hvidløg. Imens koges resten af selleristykkerne helt møre. Varm fløden med timian og et helt fed hvidløg i en gryde. Hæld vandet fra selleristykkerne, og blend dem sammen med den varme fløde til en mos. Smag til med salt og peber. Hold derefter mosen varm i en gryde. Tag de rå, fintsnittede selleri op af isvandet og vend dem i lidt olie, fintsnittet purløg og citronsaft. Anret mosen med de stegte selleri og de rå selleri.

Seneste Artikler

En hyldest til centervagten

Læs mere

Bayoumi vil inspirere unge til at drømme stort

Læs mere

Mit møde med Vollsmose

Læs mere

Stemmer fra byen

Læs mere

Walid levede for at hjælpe andre

Læs mere

I det seneste nummer af VollsmoseAvisen kan du blandt andet møde musikeren Bayoumi, der gerne vil inspirere unge i Odense til at følge deres drømme. Du kan også læse om centervagten på Vollsmose Torv, du kan lære at lave dine egne lysglas og lære at bage nordiske kæmpeklejner. 

Læs her