Spring navigation over

’Praktik gjorde os mere selvstændige’

Bibliotekaren Britt satte praktikanterne Sara og Amal til forskellige opgaver, da de i september var i praktik på biblioteket.

Det var en lærerig oplevelse at være tre dage i erhvervspraktik på Vollsmose Bibliotek, skriver de to 9. klasseselever, Sara Abdirashid og Amal Abdinuur, fra Abildgårdskolen.

Vi var både spændte og nervøse, da vi en mandag morgen skulle møde op til vores første praktikdag på Vollsmose Bibliotek. Vi havde valgt at komme i praktik på biblioteket, fordi vi gerne ville prøve noget, som vi ikke havde oplevet før. Vi ville også gerne prøve noget praktik, som var lidt anderledes end det, vores klassekammerater valgte, som for eksempel var praktik i Aldi og Spar. 

Under praktikken skulle vi sætte bøger på plads i alfabetisk rækkefølge. Det betød, at vi skulle sætte bøger på en vogn og så sætte dem op på de store bogreoler sorteret efter efternavn, fornavn og bogens titel. Det med at sætte bøgerne op var det sværeste i praktikken, fordi det var svært at holde styr på, hvor man var nået til. Der var også rigtig mange bøger fra samme forfatter og med samme forbogstav.

Vi skulle også lave en udstilling om bøger, vi havde læst. Det skulle være fire bøger, som vi ville anbefale til andre unge mennesker. Vi anbefalede fire bøger, som vi har arbejdet med i skolen og haft samtaler om i klassen. Det var det sjoveste, fordi vi fik meget tid til at tænke over, hvad vi skulle vise, og vi fik også materialer til at lave udstillingen.

En lærerig oplevelse


Vi lærte flere ting om både biblioteket og os selv. Vi lærte at sætte bøger på plads, og vi blev også meget selvstændige. Da vi skulle lave vores udstilling, var det os, der skulle lave det hele uden alt for meget hjælp. Derfor lærte vi det meget hurtigt. Vi fandt også ud af, at vi godt kunne finde på at arbejde på et bibliotek som et fritidsjob, men at vi i fremtiden ikke kan se os selv som bibliotekarer. Vi vil hellere arbejde inden for noget med sundhed og mennesker.

Vi synes, at det er meget godt, at vi kan komme i praktik, så vi kan prøve forskellige typer jobs, mens vi er lidt yngre. Så kan vi komme ud og være selvstændige samt tjene penge, når vi er færdige med 9. klasse eller ved siden af vores ungdomsuddannelse. Så det er meget godt, at muligheden er der.

Seneste Artikler

En hyldest til centervagten

Læs mere

Bayoumi vil inspirere unge til at drømme stort

Læs mere

Mit møde med Vollsmose

Læs mere

Stemmer fra byen

Læs mere

Walid levede for at hjælpe andre

Læs mere

I det seneste nummer af VollsmoseAvisen kan du blandt andet møde musikeren Bayoumi, der gerne vil inspirere unge i Odense til at følge deres drømme. Du kan også læse om centervagten på Vollsmose Torv, du kan lære at lave dine egne lysglas og lære at bage nordiske kæmpeklejner. 

Læs her