Spring navigation over

Vegetarisk curry med græskar

Græskar kan bruges til meget andet end udskårede Halloween-lanterner. Borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard foreslår for eksempel denne curry med græskar og masser af krydderier.

Det er vigtigt for mig, når jeg laver en vegetarret, at man ikke sidder og mangler kødet. Derfor er jeg heller ikke den store tilhænger af at lave traditionelle kødretter til vegetariske retter ved at udelade kødet eller bruge køderstatninger. Her får du opskriften på en dejlig varm vegetarisk curry med græskar. Græskar er i sæson lige nu, og den er taknemmelig at bruge, fordi den i sig selv ikke smager af meget, men forstærker de krydderier, man bruger. I denne ret kan man bruge alle krydderier. Velbekomme.

Det skal du bruge:

800 g faste kartofler
1/2 butternut squash eller hokkaido
2 store løg
6 fed hvidløg
2 tsk. syltet ingefær
1/2 rød chili
2 tsk. Ras El Hanout
2 tsk. krydderiblanding af salt, koriander, rosmarin, hvidløg, løg, peber, mynte og persille
1 tsk. stødt kanel
1 spsk. tomatpuré
1/2 dl olie
2 dl kokosmælk
3 dl vand
Saft fra 1 citron

Topping:

3-4 forårsløg
1/2 dl rå, usaltede peanuts
1 glas æblegelé
1 æble

Mynteyoghurt:

1 bundt mynte
2,5 dl græsk yoghurt

Sådan gør du: Skræl kartoflerne og skær dem i store, grove stykker. Skræl græskarret, skrab kernerne ud, og skær det ud ligesom kartoflerne. Skræl og snit løgene. Kom hvidløg, ingefær, tomatpuré, chili og alle krydderier i en morter eller minihakker og lav det til en lind pas-ta. Svits løgene i olie i en gryde i cirka fem minutter, indtil de er bløde og har fået en anelse farve. Kom kartoflerne ved og svits videre i fem minutter. Kom krydderipastaen i og svits videre i et par minutter. Tilsæt vand og kokosmælk og kog i 10 minutter under låg. Smag til med lidt salt. Tilsæt græskarstykkerne til karryen og vend rundt. Tilsæt eventuelt lidt ekstra vand. Græskarret skal lige knap være dækket til, men sovsen må heller ikke være for flydende. Sæt låget på og kog grøntsagerne møre. Smag til sidst til med citronsaft, salt og eventuelt frisk chili. Sluk for varmen og lad det trække i 10 minutter. Tilbered imens tilbehøret og anret i skåle. Skyl mynten, hak bladene fint og bland dem med yoghurt. Snit forårsløgene fint. Rist peanuts på en tør pande, til de er gyldne. Skær æblerne i både eller tern. Retten og tilbehøret kan også serveres med ris eller brød til.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her