Spring navigation over

Borgerjournalisternes bedste bud på en sjov og magisk efterårsferie

Magiske Dage er populært blandt borgerjournalisterne. Farah Ahmad anbefaler dog en teatertur på den nye Vollsmosescene.

Som sædvanlig er der masser af spændende aktiviteter og begivenheder, når det meste af byen går på efterårsferie i næste uge. Vollsmose Avisens frivillige borgerjournalister har kigget på, hvad der sker i ugens løb og giver her deres bedste anbefalinger.

Duaa Abbed anbefaler: Fantasyforfatter-workshop

Nyder du at læse om parallelle universer og vilde skabninger, får du her chancen for at møde tre nye fantasyforfattere. Forfatterne Julie Midtgaard, Katrine Skovgaard og Trine Ipsen vil i deres oplæg fortælle om fantasygenren og om, hvordan berømte bøger, som Harry Potter-serien, har påvirket fantasygenren. Elsker du at læse om fantasi, og har du selv interesse for at skrive, vil det her arrangement være en fantas-tisk chance for dig. Forfatterne vil efterfølgende holde en workshop, hvor du kan udleve alle dine skøreste fantasier. Du får nemlig mulighed for at komme på scenen i et samspil med andre for at sammenstykke idéerne til en helt ny og unik fantasyfortælling.
Hvor: Privaten, Jernbanegade 3, 1. sal, Odense C
Hvornår: Lørdag den 19. oktober kl. 11.00 - 11.45 og 14.00 - 14.45
Pris: Gratis, men kræver tilmelding på  www.magiskedageodense.dk

Safiya Abdulkarim anbefaler: Trædrejerens Værksted

Harry Potter har altid været en stor del af min barndom, og jeg husker tydeligt, at vi så filmene fredag aften hele familien eller læste et kapitel eller to af bøgerne før sengetid. Jeg har altid drømt om at svinge med min helt egen tryllestav. Heldigvis er der mulighed for det i år til Magiske Dage, hvor man kan designe en hel ny og tilpasset tryllestav til sig selv. Det koster ikke noget at kigge i værkstedet, men prisen på tryllestave kan ses ved aktiviteten. 
Hvor: Vestergade 20, Odense C
Hvornår: Torsdag, fredag og lørdag den 17., 18., og 19. oktober kl. 10.00 - 17.00
Pris: Se ved aktiviteten

Farah Ahmad anbefaler: Teater i Vollsmose

Nørregaards Teater tager hul på efterårsferien med et teaterstykke til børn og voksne. Nørregaards Teater er et fantastisk sted, hvor familie og venner kan hygge sig til børneteater. Her har børn ikke kun muligheden for at grine og have det sjovt - det er også lærerigt. Teaterstykket ’To Be’ er en spændende og komisk forestilling om menneskerettigheder og spiller to gange på den nye Vollsmosescene. Børn over seks år og voksne i alle aldre er velkomne til den 40 minutter lange forestilling.
Hvor: Vollsmose Allé 14, Odense NØ
Hvornår: Lørdag og søndag den 12. og 13. oktober kl. 11.00
Pris: 45 kroner for børn, unge, pensionister og ledsagende voksne via www.nrt.dk

Julie Nguyen anbefaler: Det Store Slag

Nu har du mulighed for at afprøve besværgelser og kæmpe i et stort slag, når det gode og det onde kæmper imod hinanden, og vi endelig får svar på, hvilken side der er stærkest. Hvem vinder? Lysets eller mørkets magikere? Du bestemmer selv, hvilken side du tilhører. Et kæmpe slag mellem to hold af hekse og troldmænd ser man ikke hver dag, og det bliver både sjovt at deltage i, men også spektakulært at se på. Hvis du ikke har lyst til at kaste dig ud i kampen og finde din indre magiker frem, kan du også stå på sidelinjen og heppe på de modige magikere.
Hvor: Flakhaven ved Odense Rådhus, Odense C
Hvornår: Lørdag den 19. oktober kl. 17.15
Pris: Gratis

Julie Nguyen anbefaler: Foredrag med Malene Sølvsten

Her får du chancen for at møde forfatteren bag fantasy-serien, Ravnenes Hvisken, der har taget danske læsere med storm. Malene Sølvsten holder foredrag om, hvordan livet er som forfatter, hvor hun får sin inspiration fra og om, hvordan det var at skrive en serie på tre bind. Du får mulighed for at spørge ind til hendes bøger og stille hende alle de spørgsmål, du brænder inde med. Så hvis du har lyst til at vide mere om dine yndlingspersoner fra Ravnenes Hvisken eller vil vide, hvordan livet er for en forfatter, er det her din mulighed. Jeg er selv stor fan af alle bøgerne i serien. Derfor er det spændende for mig, at jeg kan få chancen for at møde forfatteren bag en af mine favoritserier og høre om hendes tanker. Jeg har allerede tilmeldt mig og er begyndt at glæde mig. Så hvis du er en person, der elsker at læse - især fantasy - anbefaler jeg det her foredrag, hvor der er også mulighed for at få forfatterens autograf.
Hvor: Hovedbiblioteket, Østre Stationsvej 15, Odense C
Hvornår: Fredag den 18. oktober kl. 14.00 - 16.00
Pris: Gratis, men man skal tilmelde sig på www.magiskedageodense.dk

Jørgen Gregersen anbefaler: I H.C. Andersens fodspor

På www.visitodense.dk kan man finde ruten ’I H.C. Andersens Fodspor’ med beskrivelser af steder i Odense, som H.C. Andersen har besøgt og haft en tilknytning til. Samtidig kommer man rundt på en hyggelig gåtur og lærer lidt om et stykke af byens spændende historie. Jeg har selv gået noget af ruten, hvor jeg kom forbi tugthuset, hvor den lille H.C. Andersen på et tidspunkt var med i forbindelse med en familiehøjtid. Anstalten er med i hans roman ’O.T.’ Det er en dejlig tur, hvor man bliver klog på H.C. Andersens liv og færden i Odense. 
Hvor: Odense C
Hvornår: Alle dage
Pris: Gratis

Jørgen Gregersen anbefaler: ZOOlomagisk sejltur

Åfartens turbåd bliver i ferien forvandlet til en uhyggelig båd, der sejler via Odense Å ud til
Zoologisk have, hvor der på turen fortælles uhyggelige fortællinger. I zoo besøger man blandt andet en skummel dyrekælder. Det lyder som et rigtig sjovt og (u)hyggeligt arrangement, hvis man er mellem 8-13 år. 
Hvor: Filosofgangen 30, Odense C
Hvornår: Torsdag den 17. oktober kl. 15.30 - 19.00 og 17.30 - 21.00
Pris: 125 kroner

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her