Spring navigation over

Beboerredaktion med podcast som medie

Boligsocialt Hus lancerer podcasten ”Beboerne – en boligsocial podcast”. Nu kan du lytte til de første syv afsnit fra Ejerslykke, hvor du kan møde de mennesker, der bor og arbejder i bydelen.

I Vollsmose har der i årevis eksisteret en boligsocial beboerredaktion, der har produceret indhold til Vollsmose Avisen og avisens Facebookside. Beboerredaktionen består af en ansat redaktør og en masse frivillige beboerjournalister, -fotografer og -illustratorer.

Med godkendelsen af den boligsociale helhedsplan for BoligSocialt Hus 2021-2024 blev det besluttet, at redaktionen skulle udbredes til også at dække boligområderne Korsløkken, Rising og Ejerslykke. Vollsmose Avisen skulle fortsat udgives i sit vanlige format en gang månedligt, mens der skulle etableres en redaktion med fokus på andet end trykte medier for Korsløkken, Rising og Ejerslykke.

Redaktøren for beboerredaktionen, Anna Stærbo, har derfor i de seneste måneder været travlt beskæftiget med både at opretholde Vollsmose Avisens kadence og samtidigt udvikle på beboerredaktionens udbredelse i form af podcast.

Planen er at bruge Instagram som distributionskanal for podcasten. Allerede nu kan de syv første afsnit høres på Spotify og Itunes ved at søge på ”Beboerne – en boligsocial podcast”.

I det første afsnit af podcasten møder man Ulrik og Susi, som er henholdsvis formand og medlem af afdelingsbestyrelsen i Ejerslykke. De avler undulater og er frivillige i forskellige sammenhænge. Derudover møder man Charlotte fra skønhedsklinikken og Bjarne, der lige er flyttet ind i et rækkehus.

Hvordan skal beboerredaktionen arbejde med podcast?

Beboerredaktionens formål er at skabe troværdig og nuanceret information om boligområderne og at udvikle beboernes kompetencer i retning af uddannelse og beskæftigelse.

Når beboerne skal være med til at lave en podcast, får de indblik i journalistiske metoder i forbindelse med idéudvikling, research, interviewteknik, udarbejdelse og redigering. De bidrager desuden til et mere nuanceret billede og en stærkere sammenhængskraft i områderne ved at fortælle beboernes egne historier og synspunkter.

- Podcast er fedt, fordi vi kan få nogle beboere med, som ikke ville være med på at lave avis normalt. Det er et meget tilgængeligt medie, det er i princippet noget, alle kan lave. Både i forhold til hvem der kan lave det, og hvem man kan lave det med. Der er kort vej fra optagelse til udgivelse, så jeg tror det bliver meget beboernært, og det er det vigtigste for mig. Journalistik handler om mennesker, og det kommer den podcast i den grad til at gøre, fortæller Anna Stærbo.

Lyt til de første afsnit af podcasten her:

 

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her