Spring navigation over

Beboerredaktion med podcast som medie

Boligsocialt Hus lancerer podcasten ”Beboerne – en boligsocial podcast”. Nu kan du lytte til de første syv afsnit fra Ejerslykke, hvor du kan møde de mennesker, der bor og arbejder i bydelen.

I Vollsmose har der i årevis eksisteret en boligsocial beboerredaktion, der har produceret indhold til Vollsmose Avisen og avisens Facebookside. Beboerredaktionen består af en ansat redaktør og en masse frivillige beboerjournalister, -fotografer og -illustratorer.

Med godkendelsen af den boligsociale helhedsplan for BoligSocialt Hus 2021-2024 blev det besluttet, at redaktionen skulle udbredes til også at dække boligområderne Korsløkken, Rising og Ejerslykke. Vollsmose Avisen skulle fortsat udgives i sit vanlige format en gang månedligt, mens der skulle etableres en redaktion med fokus på andet end trykte medier for Korsløkken, Rising og Ejerslykke.

Redaktøren for beboerredaktionen, Anna Stærbo, har derfor i de seneste måneder været travlt beskæftiget med både at opretholde Vollsmose Avisens kadence og samtidigt udvikle på beboerredaktionens udbredelse i form af podcast.

Planen er at bruge Instagram som distributionskanal for podcasten. Allerede nu kan de syv første afsnit høres på Spotify og Itunes ved at søge på ”Beboerne – en boligsocial podcast”.

I det første afsnit af podcasten møder man Ulrik og Susi, som er henholdsvis formand og medlem af afdelingsbestyrelsen i Ejerslykke. De avler undulater og er frivillige i forskellige sammenhænge. Derudover møder man Charlotte fra skønhedsklinikken og Bjarne, der lige er flyttet ind i et rækkehus.

Hvordan skal beboerredaktionen arbejde med podcast?

Beboerredaktionens formål er at skabe troværdig og nuanceret information om boligområderne og at udvikle beboernes kompetencer i retning af uddannelse og beskæftigelse.

Når beboerne skal være med til at lave en podcast, får de indblik i journalistiske metoder i forbindelse med idéudvikling, research, interviewteknik, udarbejdelse og redigering. De bidrager desuden til et mere nuanceret billede og en stærkere sammenhængskraft i områderne ved at fortælle beboernes egne historier og synspunkter.

- Podcast er fedt, fordi vi kan få nogle beboere med, som ikke ville være med på at lave avis normalt. Det er et meget tilgængeligt medie, det er i princippet noget, alle kan lave. Både i forhold til hvem der kan lave det, og hvem man kan lave det med. Der er kort vej fra optagelse til udgivelse, så jeg tror det bliver meget beboernært, og det er det vigtigste for mig. Journalistik handler om mennesker, og det kommer den podcast i den grad til at gøre, fortæller Anna Stærbo.

Lyt til de første afsnit af podcasten her:

 

Seneste Artikler

Børn ved byggepladser og kriminelle grupper bekymrer politiet

Læs mere

Det kan være ensomt at sugardate og sælge sex: Man behøver ikke være alene

Læs mere

Odinskolens yngste trækker i træningstøjet

Læs mere

Kend reglerne for at køre på el-løbehjul

Læs mere

Reportage: Fodboldpiger mødte Gellerup på grønsværen

Læs mere

I det seneste nummer af Vollsmose Avisen kan du blandt andet læse om, hvordan det står til med at skabe tryghed i bydelen - vi har blandt andet talt om emnet med Bjarne Puggaard fra Fyns Politi. Du kan også blive klogere på, hvordan projektet Nye Veje arbejder for at skabe mere livskvalitet blandt mennesker, som sælger og bytter sex.

Læs her