Spring navigation over

Fordansket fish and chips

Fish and chips er faktisk en jødisk tradition, der er kommet til England i 1500-tallet med de spanske jøder, der kom til landet. Retten blev rigtig populær i krigstid, da det var billigt. I gamle dage blev det serveret i gårsdagens avis, men det er man holdt op med af helbredsgrunde.

Der findes mange udgaver af fish and chips, men den helt rigtige er dybstegt fisk i en form for dej (ofte bare mel og øl), og så serveret med pomfritter, eddike og ærtemos. Eddiken især skal man som dansker vænne sig til. Fritterne er engelske, som er tykke og bløde inden i, til forskel fra amerikanske pomfritter.

Man bruger gerne et stykke fisk fra torskefamilien, men det kan også laves med fladfisk. Til min lettere fordanskede udgave har jeg brugt mørksej, som har et lidt mørkt kød, er meget fedtfattigt, og som jeg synes, smager rigtig godt.

Det skal du bruge:                     

(Til to personer)

300 g torskefilet, eller lyssej, mørk sej eller kuller. Mulighederne er mange.

1,5 dl mørk øl

90 g mel

½ spsk majsstivelse

½ tsk bagepulver

1 tsk salt

Cirka 1,5 dl rasp

Olie og lidt smør

Lidt groft salt

Grov rodfrugt til fritter

En mayo dip

Sådan gør du:

Sæt fritterne over i ovnen. Jeg snød og lavede nogle færdigkøbte.

Skær fisken i gode tykke stykker - cirka 6-7 cm i længden og 2-3 cm i bredden.

Øldej: Kom øllet i en skål og sigt mel, bagepulver, majsstivelse og salt heri. Pisk til du har en ensartet og lind øldej. Gør en tallerken med rasp klar.

Vend først fisken i øldejen, herefter i raspen. Dejen må ikke løbe alt for let af fisken – dejen skal være lidt tyk. Hvis dejen er for tynd, kan du komme lidt mere mel i dejen.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her