Spring navigation over

Dramaskole flytter sammen med teater

Odense Dramaskoles flytning til Vollsmose blev fejret tilbage i februar. Her ses administrator Mira Erik til markeringen.

Nu er det muligt både at se teater og gå til teater samme sted i Vollsmose. I februar rykkede Odense Dramaskole til Vollsmose, hvor de deler lokaler med Nørregaards Teater. Men det handler om meget mere end blot nogle fælles lokaler, fortæller Mira Erik, der er administrator på Nørregaards Teater.

- Det drejer sig både om at skabe frie og sjove fællesskaber rundt om dét at lave teater. At bruge sin fantasi, at lege, at skabe, at lave forestillinger, der fortæller gode historier - og at gøre det hele sammen med sine venner. At have det sjovt, at udvikle sig, at blive modig sammen med nogen, man er tryg sammen med. At blive klogere på sig selv og på verden igennem de universer og fortællinger, vi kan skabe og opføre for andre gennem teatrets form og kunstneriske udtryk, siger Mira Erik.

Hun mener, det er oplagt at prøve at opnå den synergi, der er mellem et professionelt teater med professionelle kunstnere og dramaskoleundervisning for børn, unge og voksne. For når teateret og dramaskolen ligger skulder ved skulder, kan energien flyde på tværs.

- Mens man går til dramaundervisning, kan man samtidig se en masse teater. Man kan måske lave noget piratteater af det teater, man ser – efterligne scenerne eller spille dem på nye måder. Man kan også have gæsteundervisning af forskellige skuespillere fra de gæstespil som er igennem Nørregaards Teater, siger Mira Erik.

Gnubber skuldre

Nørregaards Teater har omkring 40 forskellige titler om året med cirka 400 opførelser/visninger. Teateret har både en scene i Vollsmose og i centrum af Odense, men dramaskolen vil have base i Vollsmose.

- Vi ville meget gerne lave en dramaskole i centrum også, men det har vi ikke kapacitet til. Vi har simpelthen ikke plads, siger Mira Erik.

Odense Musikskole er også til stede på teatret en gang om ugen i form af Generationsorkesteret.

- Det er fedt, at de æstetiske fag er her og kan gnubbe skuldre med hinanden. Måske kunne man på sigt lave visninger sammen. Det kunne være helt vildt sjovt at lave en forestilling med fuldt orkester for eksempel. Den slags sker bare nemmere, hvis man bor sammen, påpeger Mira Erik.

Kom forbi

For tiden er der dramahold tre dage om ugen. Der er både hold for de mindste fra 0. til 3. klasse, for de mellemste mellem 4. og 10. klasse samt et hold for voksne over 18 år.

- Med tiden skulle holdene gerne vokse mere, så de kan blive delt lidt mere op aldersmæssigt.

Mira Erik opfordrer alle, som er nysgerrige på drama og teater, til at komme og se stedet an.

- Hvis man synes, teater er sjovt, skal man bare skynde sig at stikke herned. Så kan man tage et par prøvetimer. Småbørnsholdene er meget legende med udklædning og sådan noget. For de børn, som er lidt større, er det decideret undervisning i teaterøvelser med en forestilling i enden af halvåret. Det samme gælder de voksne, og forhåbentlig starter vi også et fysisk teaterhold, som er mere kropsligt.

Selvom Odense Dramaskole er flyttet ind, er alle stadig velkomne til at bruge salen og foyeren på Nørregaards Teater, når de er ledige. Det kan bookes ved at ringe til teateret for at høre, hvornår lokalerne er ledige. Det koster 400 kroner om dagen at leje salen - inkl. brug af lys, lyd, projektor, osv.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her