Spring navigation over

Flere burde komme til Kortfilmfestival

Tekst: Fatema Ahmed Al-Zubiadi og Nisrin El Cheikh Khalil, elever i 9.a på Odinskolen

Fredag den 30. august var 9. klasserne fra Odinskolen til Odense International Film Festival – også kaldet OFF22. Det er en international kortfilmsfestival, som finder sted hvert år i august måned. Festivalen blev nemlig grundlagt allerede i 1975, og er Danmarks ældste filmfestival.

I OFF er der utroligt mange søde og kompetente mennesker, som hvert år har lyst til at melde sig som frivillige. Derudover er deres mål at skabe verdens bedste filmfestival med en masse uforglemmelige oplevelser.

Vi er to elever fra Odinskolen, der har fået lov, sammen med vores årgang, at komme afsted og se nogle forskellige film, hvor vi blandt andet skulle analysere disse kortfilm.

Her er fem film, vi fik set:

For My Past Self

The pioneers

Sami’s Fugue

The Stupid Boy

We Do This Once

Efter vores mening var filmene rigtig interessante, og vi fik et større indblik i, hvordan forskellige kortfilm kunne se ud. Vores personlige yndlingsfilm var den sidste film, vi fik set, We Do This Once. Filmen handlede om et par, der røvede en bank, og hvor de derefter tænkte på, hvad der kunne ske efterfølgende.

Filmen passede nok bedst til vores aldersgruppe, da den indeholdt en masse omkring kriminalitet og kærlighed, som er noget, vi unge elsker at se. Vi kan reflektere over denne film, da vi mennesker tit tager udgangspunkt i, hvad der kunne ske, efter vi har begået fejl.

Formålet med at vi skulle se de her fem film, var, at vi kunne få et større indblik i, hvordan kortfilm ser ud, og hvordan de bliver sat op.

Efter vores klasse havde set de her film, skulle vi arbejde med dem tilbage på skolen. Vi blev delt op i nogle grupper, hvor hver gruppe så havde deres egen film, de skulle fokusere ekstra meget på. Mens vi skulle se de her film, skulle vi tage notater til den film, vi var blevet bedt om at have ekstra fokus på.

Da vi så efterfølgende kom tilbage på skolen, skulle vi analysere den, og finde filmens vigtigste træk. Da vi så fik analyseret den med vores grupper, tog vi en fælles gennemgang med vores klasse, hvor vi så hørte om hver af kortfilmene.

Alt i alt synes vi, at kortfilmfestivalen var en succes, og det burde klart være noget, flere grundskoler tog hen og så. Vi synes, det var en spændende oplevelse at være der, samt at vi også skulle reflektere over det og arbejde med filmene.

Det var også bare hyggeligt at være der med vores klassekammerater og bare have en sjov tur ud af noget, vi også kunne bruge fagligt. For vi fik selvfølgelig også lov til at gå rundt i byen og nyde det fantastiske vejr.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her