Spring navigation over

Farlige ting kastes ind på hundelegepladsen

Vi føler os magtesløse og håber virkelig at folk vil tænke sig om og lade være med at kaste ting ind på hundelegepladsen, siger Emma Kristensen, der bor i Hybenhaven sammen med den gule labrador, Kajsa.

Emma Kristensen, der bor i Hybenhaven sammen med sin kæreste og hunden Kajsa, er alvorligt træt af de mange ting, som bliver smidt ind bag hegnet, hvor hundene har deres legeplads.

I Hybenhaven er det tilladt at have hund, og der er ovenikøbet blevet indrettet et særligt område, hvor hundene kan blive luftet. Hundelegepladsen har 25 medlemmer, og man kan kun komme ind, hvis man kender koden til portens lås.

Hver morgen, når hundelufterne indtager pladsen, går de en runde i området og rydder op. Der er sandwichpapir og chipsposer, som er fløjet ind. Måske hjulpet på vej af nogle fugle, som har forlystet sig i de nærliggende skraldespande.

Farlige ting bliver kastet ind

Men der er også langt mere alvorlige sager:

- Mindst to gange om ugen finder vi ting herinde, som ikke er kommet naturligt. Vi finder smadrede flasker, bestik og knive. Ting, som hundene kan skære sig på. Og snusæsker og lattergaspatroner, som hunde ikke kan tåle at spise. Det gør os meget frustrerede, siger Emma Kristensen, som mener, at det helt tydeligt er ting, der er kastet ind på hundelegepladsen.

- Knive og æsker med snus er noget, der ikke bare selv kan trille ind over hegnet, konstaterer hun og tilføjer, at det er farligt for dyrene.

- En ting er, hvis hundene skærer sig på noget. Det kan forhåbentlig blive helet. Men når vi finder pakker med snus eller uidentificerbare piller eller hundemad, der måske er inficeret med rottegift, så bliver vi virkelig bange. Det kan jo ende fatalt for vores hunde.

Misundelse eller kedsomhed

Det er ikke nyt, at hundene bliver chikaneret. Det er også tidligere sket, at der er blevet kastet kanonslag, heksehyl og bomberør ind på de steder, hvor hundene er blevet luftet.

Emma Kristensen ved ikke, om det måske kan skyldes misundelse eller kedsomhed, at nogle mennesker vælger at forsøge at skade hundene. Men det er ikke i orden, mener hun.

- Jeg tror, at der er en del, der keder sig og ikke har noget at lave, og som så bruger tiden til blandt andet at genere vores hunde. Men det er altså ikke i orden. Vi føler os magtesløse og håber virkeligt at folk vil tænke sig om. Det er hundene, det går ud over. Hundene har i hvert fald ikke gjort noget for at skade andre, siger hun.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her