Spring navigation over

Opskrift: Kylling Kiev

Uden at blive for politisk, er det jo grusomt, hvad der sker i Ukraine lige nu, og derfor vil månedens opskrift blive ”Kylling Kiev” - lavet på min måde. Det er en ret, man får i mange udgaver i Ukraine.

Ukraine er meget andet end den frygtelige krig. Landet har verdens dybest placerede metrostation og verdens tredje travleste McDonald’s. De er også meget stolte, også i forhold til deres mad. De er glade for fløde og smør - det hænger nok sammen med, at det også er meget koldt om vinteren, og man derfor gerne skal have lidt sul på kroppen. Det er også tit, at fattige lande er glade for den solide og fede mad, da det er et statussymbol på, at man har råd til at være mæt.

Kiev har en lang historie. Byen var hovedstad i en selvstændig ukrainsk stat fra 1667. I 1793 blev Ukraine indlemmet i Rusland, og landet var siden 1920 en republik i Sovjetunionen. I 1991 blev Kiev hovedstad i den uafhængige stat Ukraine. En vigtig del af Kievs kultur er dets mange teatre, opera, museer og Kiev cirkus.

Selve retten stammer fra Kiev som navnet også indikerer. Den serveres de fleste steder som en forret uden tilbehør. Der findes en masse forskellige måder at lave den på, og det kan varieres i det uendelige. Jeg har taget udgangspunkt i mine egne smagsløg, og hvis man vil have kyllingen ekstra sprød, kan man prøve at blande Panko-rasp i den almindelige rasp.

Skulle smørret løbe ud, så smager det stadig skønt, og så giver det jo bare en undskyldning for at prøve igen - øvelse skal der til.

Det skal du bruge:     

2 kyllingebryst-fileter

Kryddersmør

40 g smør

Et bundt persille

En knivspids chili

1 fed hvidløg, presset

Til panering:

25 g reven ost

1 dl rasp

1 spsk. hvedemel

Salt

Paprika

Sort peber, friskkværnet

1 æg, sammenpisket

Sådan gør du:

Start med at røre kryddersmør. Jeg kører det hele på minihakker, og når det har en fin konsistens, stilles det på køl minimum 30 minutter. Det er nemmere at arbejde med det, når det er koldt.

Tænd ovnen på 200 grader.

Skær en lomme i hvert kyllingebryst - gerne med en åbning der vender lidt opad, så smørret ikke så nemt løber ud. Fyld hver lomme med det kolde smør.

Vend kyllingerne, først i hvedemel blandet med paprika, salt og peber, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i rasp blandet med ost.

Læg kyllingepakkerne på en plade med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 35 -40 minutter, til din Kylling Kiev er helt sprød udenpå og gennemstegt.

Man kan smelte lidt ekstra smør, hvis man vil være sikker på, at tilbehøret ikke bliver tørt, men jeg synes ikke, det er nødvendigt.

Jeg serverede kyllingen med en broccolisalat og pasta.
Velbekomme.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her