Spring navigation over

Morooj og Najlaa lærer at cykle med AOF

Najlaa lærer at cykle med AOF I projektet ”Folkeoplysning på hjul” er der mulighed for at lære at cykle.

AOF Odenses ”Folkeoplysning på hjul” har haft succes med at lære et lille hold kvinder i Vollsmose at cykle.

- I dag skal vi arbejde med at bremse stille og roligt, og vi skal øve os i at tage armen op for at signalere, siger Benedikte Stigkær Lekbo, der er projektkoordinator i AOF Odense.

Hun står bag projektet ”Folkeoplysning på hjul”, som handler om at komme ud i de boligsociale områder, hvor folk er. I dag har hun et hold kvinder, der er i gang med at lære at cykle.

- Vi havde hørt fra flere - især kvinder - at der var et behov for at starte et cykelhold. Og så har vi fået lov til at være her ved CSV på Døckerslundvej, hvor vi kunne låne nogle cykler, siger hun.

Men det er en udfordring at finde en cykel, som ikke er for stor. På holdet startede de derfor med at øve sig på børnecykler.

- Flere havde prøvet at vælte, så vi arbejder med at få dem til at føle sig trygge på cyklen. Og de har hurtigt fået nogle succesoplevelser med at cykle, siger hun.

Tryghed først

Morooj Ayad Khder har cyklet, da hun var lille men aldrig som voksen. Hun har været til undervisning med Benedikte Stigkær Lekbo fire gange nu.

- Jeg vil gerne kunne cykle, når det er dejligt vejr og sommer, siger Morooj Ayad Khder, der føler sig gradvist mere og mere tryg på cyklen.

- Men ikke 100 procent, understreger hun.

For nu øver kvinderne sig i at cykle på en græsplæne. Men med tiden skal de lære at cykle i trafikken.

- Det er bare vigtigt, at de først føler sig helt trygge på cyklen, før de skal ud og forholde sig til lyskryds, siger Benedikte Stigkær Lekbo.

Flere hold i fremtiden

Najlaa Rammo har aldrig lært at cykle. Hun er vokset op i Syrien, hvor det ikke var normalt for kvinder og piger at cykle. Hendes børn, der er født og opvokset i Danmark, cykler - men ikke med deres mor. Og det vil hun gerne lave om på.

- Jeg har altid drømt om at kunne cykle en tur med mine børn. Så da jeg så, at jeg kunne få muligheden for at lære det nu, tænkte jeg, at det kunne være en god oplevelse at lære det nu, siger Najlaa Rammo

Efter fire undervisningsgange kæmper hun stadig lidt med balancen, men det går fremad.

- Jeg vil ikke kalde mig cyklist endnu, for jeg har brug for lidt mere. Men jeg tror på, at jeg nok skal blive klar.

I dag er sidste dag på holdet, men Najlaa Rammo håber at være med til at starte et nyt hold op.

Ifølge AOF Odense kommer der et hold til august, hvis der er interesse for det. Man kan holde sig orienteret på AOF Center Odenses Facebookside, eller man kan skrive til AOF, hvis man gerne vil starte.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her