Spring navigation over

Grillet hovedret og dessert

Kartoffelsalat og pølser

Danskerne er et af de folkefærd, der griller allermest, og vi griller gerne hele året, men selvfølgelig mest om sommeren. 70 procent af danskerne har inden for et år grillet mindst én gang. Det har ændret sig, så over 50 procent er gået over til gasgrill, da det er meget nemmere og hurtigere.

Den mest søgte grill-ret er italiensk porchetta, men mange mener ikke, at rigtig er blevet grillet, hvis der ikke har været pølser på grillen. Det er faktisk Jan Glæsel, vi kan takke, for at vi griller så meget hele året, da det var med bogen ”Glæsels grillerier”, at vi rigtig fik flyttet folk ud til grillen.

Det at grille kom til Danmark fra USA i 1960’erne, da man efter krigen fik råd til bedre råvarer - især kød - og at man gerne vil vise sin velstand ved at holde havefester.

I dag får vi både en hovedret med fokus på den bedste følgesvend til grillmad, nemlig kartoffelsalaten. Der er selvfølgelig også en pølse, da jeg hører til dem, der mener, der skal pølser på, før man kan kalde det en grillaften. Og så er der også en dessert lavet på grillen. Jeg har ikke sat så mange mængdemål på, da man ikke altid kan måle af i haven, så man må smage sig frem.

 

Det skal du bruge:           

Koteletter med kartoffelsalat og pølser

4 pølser

2 koteletter

1 tsk. soja

Hvidløg

Chili

Salt og peber

400 g kartofler

½ agurk

2 dl yoghurt

Krydderurter

Mayonnaise

Sennep

Salt og peber

Luksus grillede æbler

2 æbler

Cirka 75 g marcipan

Lidt honning
(kan undværes)

En mørk øl
(porter eller lignede, kan undværes eller skiftes ud med kaffe)

Groft hakkede nødder

Flødeskum på dåse,
det er nemmere i haven

Sådan gør du:

Koteletterne marineres i soja, hvidløg og chili i nogle timer.

Imens grillen tændes op, hvis man bruger en kulgrill, koges kartoflerne, så de stadig er lidt faste i cirka 20 minutter, hvorefter de køles af. De skal være kolde. Herefter skæres de i grove stykker. Agurken skæres også i grove stykker. Dressingen blandes, og kartofler samt agurk vendes i. Så er det klar til servering.

Kødet steges ved direkte varme, men gerne et stykke fra varmen og først når kullene er hvide. Kødet skal cirka have 5 minutter på hver side.

For at lave desserten:

Kernehuset fjernes med en kniv eller kernehusudstikker, da æblet skal være helt, når der skal skæres 3-4 ringe. Mellem hver ring ligges et tynd lag marcipan, og æblet samles igen.

Man kommer det i en foliebakke og kommer lidt honning over, sætter bakken ind på eftervarmen på grillen, og overhælder æblet med øl hver gang, det er ved at tørre ud, og man griller det, til det er mørt. Det tager cirka 10 minutter. Når det er færdigt, pynter man med flødeskum og nødder.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her