Spring navigation over

Beboere inviteres til at fotografere omdannelsen

Børn i Vollsmose april 1971. Foto: Odense Stadsarkiv

Omdannelsen af Vollsmose er i fuld gang. Men det er vigtigt, at bydelens nutid bliver sikret for fremtiden. Derfor inviterer Stadsarkivet, Vollsmose Bibliotek og Vollsmose Avisen til orienteringsmøde lørdag 5. marts. Alle med et kamera kan bidrage til at vise, hvordan Vollsmose er ved at forandre sig.

Vollsmose er i forvandling. De kommende år vil bydelen ændre sig meget. Bygninger rives ned, og nye skyder op. Omdannelsen er omfattende, og det samme er kravene til god dokumentation af forandringerne. Derfor har Vollsmose Avisen, Vollsmose Bibliotek og Stadsarkivet indgået en aftale med Fremtidens Vollsmose om at dokumentere omdannelsen. 

Hvis nutidens Vollsmose skal dokumenteres for fremtiden, skal der løbende laves optagelser af bydelen og dens forandringer. Parterne håber at kunne etablere et korps af fotografer fra Vollsmose.

- Vi ved af erfaring, at folk er meget interesseret i, hvordan Vollsmose så ud tidligere, og derfor er det vigtigt, at vi også får dokumenteret, hvordan bydelen forandrer sig. Og vi er ikke kun interesseret i glansbilleder, vi vil også gerne have skyggesiderne dokumenteret. Problemer med opgravningerne, skiltningen og lignende. Vi håber, at rigtig mange vil hjælpe os, siger stadsarkivar Johnny Wøllekær.

Kom til orienteringsmøde

Stadsarkivet vil også gerne benytte lejligheden til at få indsamlet historiske fotos fra Vollsmose. Så hvis du har fotografier af bydelen eller livet i bydelen liggende i skuffen, så find dem frem og lån dem til Stadsarkivet, så de kan blive scannet og inddraget i arkivets samling.

- Vi kan desværre ikke betale noget honorar, men jeg håber alligevel, at folk vil hjælpe os. Omvendt kan jeg sagtens forestille mig, at de allerbedste billeder vil blive publiceret f.eks. i Odensebogen og i periodiske udstillinger. Der bliver nok også udskrevet en eller flere konkurrencer, hvor de bedste fotos vil blive præmieret, siger stadsarkivaren.

Alle, der har lyst til at hjælpe med at dokumentere byens forandringer, er inviteret til orienteringsmøde lørdag den 5. marts kl. 14.00 på Vollsmose Bibliotek.

Fotokonkurrence

Da Vollsmose i løbet af 1960’erne rejste sig i Odenses nordøstlige del og forvandlede det gamle moseområde til en moderne bydel, blev byggeriet dokumenteret af blandt andet Orion Film. Det blev til en film, der her mere end 50 år efter stadig er et uvurderligt materiale i forhold til at få en fornemmelse af, hvad det var, der skete, da området og byen forandrede sig markant.

Nu er Vollsmose ved at ændre sig igen, og det skal også dokumenteres.

Arbejdet for de mange fotografer er ulønnet, men Fremtidens Vollsmose og Stadsarkivet vil gerne lave en fotokonkurrence, hvor de bedste billeder kan blive belønnet. De udvalgte billeder bliver måske også udstillet. Stadsarkivet har ad flere omgange lavet fotokonkurrencer, hvor der er præmier til de bedste.

Man skal indsende sine fotos til Stadsarkivet - e-mail Historienshus@odense.dk senest søndag den 1. juni 2022.

Konkurrencen er åben for alle

Del dine billeder af bydelen med parterne ved at bruge hashtagget #VollsmoseiForandring.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her