Spring navigation over

Stalden i Mosen træner unge i ansvar og engagement

Unge fra Vollsmose og fra hele Odense kan gå til ”hestning” i Stalden i Mosen, som er en del af Camp U. Her koster det ikke mange penge at ride, men til gengæld kræver det stort engagement.

Der går næsten ikke en dag, hvor Rami Chehade ikke lægger vejen forbi Stalden i Mosen. Han er 14 år og bor med sin familie i Hybenhaven i Vollsmose. 

Han begyndte at komme i Stalden i Mosen for tre år siden, og han er kommet næsten hver dag siden for at dyrke fællesskabet og frihedsfølelsen.

- Jeg bruger meget af min fritid her. Vi hygger os rigtig meget, og jeg går meget op i det. Man føler sig fri, når man sidder på hesten. Og så kan jeg virkelig godt lide fællesskabet her. Det er også bedre at være her end at rende rundt på gaden, siger Rami Chehade.

Koster stort engagement

Ridning kan hurtigt blive en dyr sport at gå til, men det er ikke tilfældet med Stalden i Mosen, fortæller Tina Clausen, som er ansat i Stalden i Mosen.

- Det koster ingen penge, men det koster til gengæld rigtig meget engagement. Man skal tage ansvar, man skal samarbejde, respektere hinanden, være sød og ordentlig ved dyrene og hinanden. Man skal også deltage i de arrangementer, vi har, hvis man kan, siger Tina Clausen.

Og engagementet blandt de unge, som kommer i stalden, fejler da heller ikke noget.

- De er her – stort set – hver dag fra cirka klokken 15 til 18. Og de ved godt, hvad de skal, så de går bare i gang. Nogle gange spiller vi også rundbold, spiller kort eller sidder bare og snakker, siger hun.

To lokationer

De unge starter med at hente hestene på marken, som efterfølgende får lidt mad og vand. Så ordner de hestene, og derefter er det ud at ride.

- Man skal selvfølgelig lære det mest grundlæggende ridning - og så er der både dressur, skridt, trav og galop. Om onsdagen springer vi, og så er der også hestetræf, fortæller Tina Clausen.

Stalden i Mosen ligger i Vollsmose ved Pyramiden, men stalden har også en lokation på Søbjerggaard ved Seden Fladstrand.

- Vi er i Vollsmose om vinteren og i Seden om sommeren, så hestene kan komme på sommergræs, og så børnene kommer lidt ud af Vollsmose og ser noget andet. Hernede på Søbjerg-
gaard kan man både komme ud og ride ved vandet eller på baner.

De unge der kommer og rider, kommer fra hele Odense. Omkring halvdelen er fra Vollsmose, og den anden halvdel kommer fra andre steder i Odense. Stalden er åben for alle Odenses unge mellem 11 og 18 år.

Stalden i Mosen

Stalden i Mosen er ikke en rideskole. I stalden går man til ’hestning’. Der er 8 ponyer i forskellige størrelser i stalden.

I stalden bliver man udfordret på både mod og nysgerrighed, og man bliver en vigtig del af det fælles projekt. Hver dag passer man ponyerne sammen. Der skal muges ud, gives hø/halm, renses vandkopper, fejes osv. Og så bliver man rigtig dygtig til at ride, og får en masse viden om heste.

Udover at være i stalden, laves der ture, der holdes stævner og ridelejr, der er teori og masser af hygge.

Stalden i Mosen har en daglig åbningstid fra klokken 14.30 - 18.00.

Inden man kan starte, vil personalet gerne tale med ens forældre. Man er velkommen på et besøg, eller man kan ringe til Tina på 22 46 09 67.

Alt hvad man behøver for at starte, er en positiv indstilling samt tøj efter vejret, der må blive beskidt.

Den anden weekend i september er der kæmpe hestetræf på Søbjerggaard, hvor man kan komme og opleve hestene.

Seneste Artikler

Nye lister over udsatte boligområder: Udviklingen går den rette vej

Læs mere

Opskrifter til at undgå madspild

Læs mere

Spande bliver til potter

Læs mere

Jette fra Korsløkken er ambassadør for miljøet

Læs mere

Affaldssortering kan aflæses i huslejen

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her