Spring navigation over

Kan man få slettet sin gæld?

Jeg har over en årrække opbygget en meget stor gæld, som jeg ikke er specielt stolt af. Gælden kommer af, at jeg har taget en masse forbrugslån til småt og stort. Jeg tog alle lånene, dengang jeg havde et arbejde, fordi jeg tænkte, at jeg godt kunne betale dem tilbage. Men så var jeg ude for en ulykke og har mistet arbejdsevnen. Lige nu får jeg kontanthjælp, som ikke er nok til at dække både afdrag på lån og mad mm. Jeg har fået at vide, at der findes måder, man kan søge om at få slettet hele eller dele af ens gæld. Er det muligt for jer at forklare mig, hvad jeg kan gøre i min situation?

Med venlig hilsen

Bjarke J.B

 

Kære Bjarke,

Tak for dit spørgsmål.

Du nævner, at du har en masse forbrugslån, at du har mistet arbejdsevnen, og at du er økonomisk belastet i øjeblikket. Din sag er både ligetil og kompleks.

Det, som vi gerne vil vide, er, hvor stor en gæld du har. Fordi hvis gælden er så stor, at det vurderes, at du umuligt vil kunne betale den tilbage, så kan der være tale om gældssanering. Gældssanering er en proces, som kan anvendes til helt eller delvist at få slettet sin gæld.

 Dernæst er det vigtigt at afklare, hvor gammel gælden er. Hvis gælden er meget gammel, vil man kunne indgå gode aftaler med dine kreditorer. Vi vil råde dig til at kontakte os telefonisk og få bestilt en tid, så vi kan kigge nærmere på din situation.

Derudover så vil vi lige kort gennemgå processen for gældssanering, så du og andre i en lignende situation ved, hvordan sådan en proces forløber.

Der findes to typer af gældssaneringsmuligheder. Den ene type gældssanering er hos det offentlige, fx kan det være misligholdt SU-lån, politibøder, restskat osv. som indsendes til gældsstyrelsen.

Den anden type gældssanering er til det private, som indsendes til din nærmeste skifteret. Fælles for begge gældssaneringstyper er, at det er gratis, men der kan være afvigende behandlingstid.

Herudover er det nødvendigt at kunne dokumentere, at man ikke kan betale sin gæld indenfor de kommende år, og der skal være tale om en så stor gæld, at det er håbløst forgældede.

Det kan godt være lidt udfordrende at gøre det selv, så hvis man er tvivl, vil vi opfordre til at man kontakter Gældsstyrelsen eller en gælds- og økonomirådgivning, fx vores.

Med venlig hilsen

Den Frie Rådgivning

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her