Spring navigation over

Dagbog fra Berlin

Forskellige små billeder fra Berlin

Tekst og foto: Aya Al-tewaj og Zeinab Chatleh, elever i 8.b på Odinskolen

Vi har været i Berlin de seneste fire dage, og det var fantastisk! Vi elskede alt ved det. Vi fik lov til at se mange seværdigheder rundt omkring i Berlin, og så havde vi taget rigtig mange billeder af alt.

Vi synes, noget af det bedste var, da vi tog hele vejen til Friedrichstadt Palast. Det var utroligt, hvor mange der dansede på vidt forskellige måder, og hvordan man blev helt nervøs for, at danserne egentlig ville lande rigtigt. Desværre måtte man ikke tage billeder derinde, men heldigvis havde vi allerede nogle billeder udefra. Deres tøj var meget festligt, men der var også nogle tidspunkter, hvor deres tøj var usynligt, og man var bare helt forskrækket, fordi det ikke var det, man havde forventet.

Noget, der også var meget interessant, var, da vi tog til Olympiastadion. Det var vildt stort og meget pænt. Vi fik først undrende tanker, da vi tænkte, at det ikke vil være sjovt, men faktisk så var det dybt interessant. Man fik at vide, hvordan Hitler lavede sine taler, og at der var mange berømte fodboldspillere som Ronaldinho, der har været derovre og spille.

Selve stadionet var gigantisk, og det var det også udefra. Det var rundt, og da man gik ind i bygningen, kom man direkte videre til stadionet. Stadionets sæder var meget små, så vi forstod slet ikke, hvordan folk ville kunne sidde der. Der var også bestemte sæder, man skulle sidde på, og hvis man var præsident, skulle man sidde på det perfekte sæde. Vi sad derovre og følte os helt stærke.

Vi var også ved Berlinmuren, og det var hyggeligt, syntes vi. Vi fik lov til at ”spray canne” vores skoles navn “Odinskolen”, hvilket var fedt nok. Vi tog et fælles billede sammen, og vi elsker stadig det billede. Der var mange forskellige farver, man kunne vælge imellem, men vi tog de vandede og lyseste farver. Når jeg siger det, så mener jeg altså blå, grøn, lyserød og rød.

En onsdag fik vi lov til at tage ud alene, hvor vi kunne gå rundt og shoppe helt vildt! Vi tænker helt sikkert, at det var den bedste dag nogensinde. Vi gik sammen med vores veninder rundt i gågaden, og der så vi Primark. Er der noget, som vi elsker, så er det helt sikkert Primark.

Det var vildt stort indefra. Vi tror, der var cirka tre etager, og det var ligesom delt op. Nedenunder var det til mænd og børn, første sal til kvinder og tredje sal med alt mulig forskelligt. Vi fandt en souvenirbutik, og der købte vi en kop med Berlin, der var tegnet. Bagefter tog vi til en café og drak en frappuccino. Vi blev sultne, så vi tog til en fastfood restaurant og spiste derover med nogle andre. Det var ikke den bedste mad, men vi overlevede heldigvis.

Onsdag tog vi også til fjernsynstårnet, som er 368 meter højt oppe. Det var utroligt. Du kan se hele Berlin. Du kommer derop med en elevator, som går meget hurtigt op. Man får nok lidt ondt i ørene, men det er det hele værd. Vi var alle i chok over, hvor højt og smukt det var. Der var også nogle restauranter, men dem tog vi ikke til.

Kulturpatruljen

Vollsmose Avisen samarbejder med et hold elever fra Odinskolen, der skriver anmeldelser og reportager om kultur og litteratur til avisen. Denne gang kan du læse Aya Al-tewaj og Zeinab Chatleh dagbog fra deres studietur med klassen til Berlin.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her