Spring navigation over

Abdi vil skabe positive fællesskaber for mænd

BoligSocialt Hus har fået et nyt ansigt i form af Abdirashid Abukar Abdi, der skal lave bydelsløfter-aktiviteter for mænd. Foto: Abdirashid Abukar Abdi.

Tekst: Anna Stærbo

BoligSocialt Hus har fået et nyt ansigt i medarbejderstaben. Abdirashid Abukar Abdi skal stå for aktiviteten ”Bydelsløftere for mænd”, hvor mænd fra Vollsmose, Korsløkken, Rising og Ejerslykke bliver uddannet i at skabe og tage del i positive fællesskaber.

Abdirashid Abukar Abdi startede 1. februar i år som civilsamfunds- og forebyggelsesrådgiver i BoligSocialt Hus, hvor han skal arbejde med aktiviteterne ”Bydelsløftere for mænd” og ”Tidlig Kriminalitetsforebyggelse”.

Han kommer med en faglig baggrund og bred erhvervserfaring fra blandt andet SSP Odense og UngOdense. Fra 2017 til 2021 var han valgt til Byrådet i Odense Kommune først for Alternativet og senere for SF, og han sad blandt andet i Børn- og Ungeudvalget.

Aktiviteten Bydelsløfter handler om at understøtte medborgerskab i samfundet, at etablere fællesskaber og netværk for og med mænd, og kan også handle om et mere involverende faderskab, ligestilling og bevidsthed om social arv.

Ringe i vandet

I aktiviteten får mænd fra Vollsmose, Korsløkken, Rising og Ejerslykke øvelse i at skabe og tage del i positive fællesskaber, hvor mændene også selv har en indflydelse på emner og aktiviteter.

- Vi kommer til at lave aktiviteter, som vi planlægger sammen et halvt år ad gangen. For eksempel kunne det være at lære at bygge shelters eller tage ud og fiske. Det kunne også være at lave mad sammen eller lære om, hvordan man kan klare sig i naturen, siger Abdirashid Abukar Abdi.

Det handler altså om at engagere sig i noget og bygge netværk – som en form for appetitvækkende aktivitet. Det skulle gerne give deltagerne mod på at skabe flere aktiviteter som små ringe i vandet. De uddannede bydelsløftere bliver dermed en slags ambassadører eller rollemodeller.

Ejerskab fra starten

Han glæder sig over, at mændene, der deltager, får mulighed for selv at planlægge, hvad der skal ske i aktiviteten.

- Det er en målgruppe, som en del år er blevet forsømt. Mange NGO’er har forsøgt, men jeg tror, man har begået den fejl, at man har fastlagt aktiviteterne på forhånd. Vi vil gerne gøre det omvendt, så deltagerne er med til at ping-ponge, så de er involveret fra starten. De skal have ejerskab over aktiviteterne, siger han.

Alle mænd over 18 år fra de fire boligområder kan deltage. Og mændene må gerne tage deres børn med. Det eneste krav er, at man skal have lyst til at deltage.

Blandede baggrunde

Der er plads til alle i aktiviteten – uanset etnicitet, religion, handikap, osv. For eksempel repræsenterer det nuværende hold af bydelsløftere otte forskellige nationaliteter, og de bor henholdsvis i Korsløkken, Rising, Ejerslykke og Vollsmose.

- Jeg er meget glad for at have fundet et så blandet hold med forskellige baggrunde og fra forskellige boligområder. Fx har jeg en tunesisk mand, som kun har været otte måneder i Danmark. Han er lidt tøvende, fordi han stadig er ved at lære dansk. Men det er lige præcis derfor, det også er godt for ham at komme og være med i et positivt fællesskab som det her. Og han har masser af andet end det sproglige, som han kan bidrage med til fællesskabet, siger Abdirashid Abukar Abdi.

Mændene på holdet har desuden vidt forskellige uddannelsesbaggrunde, hvilket Abdi anser for en god mulighed for at skabe synergi.

- Der er både en forsker, en buschauffør og en førtidspensionist. Det er kun sundt, at det er så mangfoldigt, siger han.

Hvis man synes, det kunne være spændende at blive bydelsløfter, er man velkommen til at kontakte Abdirashid Abukar Abdi. Der er altid plads til flere, og der vil løbende starte nye hold op.

Hvis man melder sig til, hvad kan man så forvente?

- Man skal regne med, at man mødes for eksempel ugentligt over fire-fem uger med andre mænd, der sammen vil bidrage til at skabe positiv forandring. Alle får en rolle og kommer til at tage ansvar for noget – det finder vi ud af sammen. Og så hjælper jeg med at facilitere, siger han.

Abdirashid Abukar Abdi kan kontaktes på mail: abaa@boligsocialthus.dk og mobil: 51442131.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her