Spring navigation over

Retshjælpen søger beboere der skal genhuses

Ole Kobberrød og Nicolai Benjamin Sørensen er som projektledere i Retshjælpen på udkig efter beboere i Vollsmose, der skal genhuses.

Skal du genhuses? Så vil Ole Kobberrød og Nicolai Benjamin Sørensen, der er projektledere i Retshjælpen, gerne i kontakt med dig.

Ole Kobberrød og Nicolai Benjamin Sørensen er kandidatstuderende i kriminologi ved Aalborg Universitet og projektmedarbejdere i Retshjælpen. Projektet handler om at undersøge, hvordan man bedst hjælper beboere, der skal genhuses i forbindelse med omdannelsen af Vollsmose, til at få taget hånd om deres juridiske problemer.

I forbindelse med genhusning vil der sandsynligvis være flere, der oplever at få lejeretlige, socialretlige, familieretlige problemer såsom genansøgning af boligstøtte, SFO-tilbud eller andet. Det er den slags juridiske problemer, som genhusningen kan medføre, som projektet vil undersøge.

- Dem der startede projektet, havde en idé om, at borgere ikke fik den hjælp, de har krav på. Derfor undersøger vi, hvordan genhusningsprocessen foregår. Vi er nysgerrige på, hvordan beboere oplever forløbet med at blive genhuset. På sigt vil vi kunne se, om de har fået det, de har krav på, siger Nicolai Benjamin Sørensen.

Projektet skal også have en forebyggende effekt og gøre det mere almindeligt at benytte sig af retshjælp, fortæller de.

Man kan kontakte Ole Kobberrød og Nicolai Benjamin Sørensen på mail: projekt@retshjaelpenfyn.dk

Projektet løber over tre år, og de to studerende er med på projektet i tre måneder. Efter december kommer der formentlig et nyt hold studerende og overtager projektet.

 

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her