Spring navigation over

Tiltale på plads i sag om drabet på Abdinur

Den 24. juni 2020 befandt 31-årige Abdinur Mohamed Ismail sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt - i krydsilden mellem bandemedlemmer med tilknytning til henholdsvis Korsløkkeparken og Bøgetorvet. Abdinur blev skudt og døde. Han blev et uskyldigt offer i kulminationen på den verserende bandekonflikt. Halvandet år senere, den 30. november 2021, er fem personer blevet tiltalt i sagen

Politiet har efter en omfattende efterforskning fastlagt, hvem der ifølge politiets opfattelse gjorde hvad og hvornår under episoden, hvor Abdinur blev dræbt.

Den kommende retssag vil finde sted i efteråret 2022, hvor retten skal tage stilling til skyldsspørgsmålet.

Det betyder blandt andet, at to af de tiltalte vil sidde varetægtsfængslet i mere end to år, før der falder dom. Uanset om de bliver dømt eller frifundet. To øvrige tiltalte vil sidde varetægtsfængslet i lidt under to år, før der falder dom.

Den tid, de tiltalte har siddet i varetægtsfængsel, vil blive trukket fra, hvis de dømmes til en langvarig fængselsstraf. Hvis de bliver frifundet eller får en kortere straf end varetægtsfængslingen, kan de tiltalte søge erstatning.

Anklageskriftet mod de fem tiltalte indeholder i alt 10 forhold. Det handler både om drabet på Abdinur i Egeparken, men også en voldsepisode på en køretur samt flere forhold om salg af stoffer.

De tiltalte er en 32-årig mand, en 26-årig mand, en 22-årig mand, en 19-årig mand og en 22-årig mand. Fire af de fem tiltalte i sagen sidder i øjeblikket varetægtsfængslet.

Vollsmose Avisen har fået aktindsigt i anklageskriftet, der blandt andet fortæller:

Vold og afpresning

De to 22-årige mænd og den 19-årige mand er tiltalt for vold og afpresning. Ifølge anklageskriftet har de tre mænd i forening med en fjerde person udøvet vold, herunder vold af særlig rå, farlig karakter mod en mand under en køretur fra Benediktsgade til Stige Ø i maj 2020.

Her fik offeret adskillige slag i hovedet og ansigtet, og de tiltalte lod en hund bide i offerets tøj. Ved ankomsten til Stige Ø fik offeret yderligere slag og offeret blev bidt af hunden.

De slog ham i baghovedet med en kæp, og de truede med at brænde hans ansigt, drukne ham, skyde og begrave ham, hvis ikke han betalte dem 35.000 kroner.

Manddrab

De to 22-årige mænd, den 19-årige mand og den 26-årige mand er tiltalt for manddrab og forsøg på manddrab samt medvirken hertil ved i forening at have forsøgt på at dræbe to personer og dræbt en person den 24. juni omkring klokken 23.49 i Egeparken.

Ifølge anklageskriftet løb de to 22-årige mænd og den 19-årige mand mod to personer, der forinden havde affyret og ramt Abdinur Mohamed Ismail med flere pistolskud. De to personer, der var ankommet til stedet på en motorcykel, opholdt sig i og ved tunnelen under Egeparken nummer 150 og affyrede flere skud. De ramte ikke de to 22-årige mænd og den 19-årige mand.

Herefter råbte den 26-årige tiltalte mand til de øvrige tre tiltalte - de to 22-årige mænd og den 19-årige mand - at de skulle skyde. Herefter affyrede den ene af de 22-årige mænd fire skud med en pistol mod de to personer på motorcyklen.

De to blev ikke ramt, men et af de fire skud ramte Abdinur Mohamed Ismail i hovedet. Han afgik umiddelbart derefter ved døden.

Ulovlig våbenbesiddelse

Alle fem er tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse og fareforvoldelse ved at have erhvervet og besiddet flere pistoler med tilhørende ammunition.

Forud for skudepisoden i Egeparken bad den tiltalte 32-årige mand og den 26-årige mand de øvrige tre tiltalte om at indfinde sig i Egeparken og om at bevæbne sig med skarpladte pistoler for at beskytte dem mod et forestående angreb.

Efterfølgende affyrede de to 22-årige og den 19-årige skud med pistolerne. Skuddene ramte blandt andet de omkringliggende bygninger og biler, hvorved de tilstedeværende personer blev bragt i fare for at blive ramt.

Salg af stoffer

I anklageskriftet er der flere forhold om overtrædelse af straffelovens paragraf 191 om euforiserende stoffer.

De to 22-årige mænd, den 19-årige mand og den 26-årige mand er tiltalt for at have planlagt og gennemført indkøb af 350 gram kokain til en pris på 114.000 kroner til brug for videresalg til et større antal personer med betydeligt vederlag.

Den 19-årige er tiltalt for at have solgt i alt 2.069 gram kokain til et ukendt antal købere i Odense og andre steder på Fyn. Salget skete via en salgstelefon som tiltalte rådede over, hvorefter han overlod eller lod andre overdrage kokainen til køberne.

Den 19-årige er også tiltalt for at have besiddet i alt 85 gram kokain med henblik på videresalg i Biskorup Havekoloni. Desuden opbevarede han på sin bopæl 25.800 kroner, der stammede fra salg af cirka 37 gram kokain.

 

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her