Spring navigation over

Omsæt din gode idé og få en bid af lokal pengepulje

Sidste år foregik afstemningen til Vollsmose Bestemmer ved Honningsfestivalen. Arkivfoto

Har du en god idé til et projekt, som Vollsmoses lokalområde kan få gavn af? Så kan du søge om midler fra Vollsmose Bestemmers pulje. Kim Nielsen og Katrine-Emilie Møllegård fra Vollsmose Bestemmer svarer på spørgsmål omkring ansøgningsprocessen.

Hvordan fungerer Vollsmose Bestemmer i år og i disse corona-tider?
- Borgerne har muligheden for at komme med deres projekter til lokalområdet. Projekter, som er målrettet lokalbefolkningen og deres sociale indsats i fællesskabet. Vi tager imod forslag, som kommer igennem en styregruppe, der vurderer og udvælger projekter, der har en social profil igennem fællesskab eller socialt udsatte. Der skal også vedlægges en budgetplan. Her i coronatiden bliver de udvalgte projekter sat til online afstemning til forskel fra sidste år, hvor afstemningen skete ved Honningfestivalen.

Hvem kan søge?
- Alle i Odense har mulighed for at søge, så længe projektet foregår i Vollsmose. Dog er det kun beboere i Vollmose, der har mulighed for at stemme.

Hvad er formålet med Vollsmose Bestemmer?
- Vollsmose Bestemmer er en pulje, som har til formål at fremme beboernes initiativer i bydelen. Styregruppen er her også til at hjælpe og guide i forhold til ansøgningsprocessen og formalia.

Hvad gør det for Vollsmose?
- Alle, der brænder for et godt projekt, kan få hjælp til det og søge Vollsmose Bestemmer-puljen. Der er mulighed for at frembringe noget, man mener lokalområdet virkelig har brug for eller mangler.

Hvor sender man sin ansøgning hen?
- Man kan sende sit projekt online, men der er også mulighed for at få hjælp til det i Vollsmose Sekretariatet. Man kan også komme forbi den 24. november mellem kl. 15.00 – 18.00 hos Foreningen Respect overfor sekretariatet, hvor medlemmer af styregruppen står til rådighed med hjælp og vejledning. Styregruppen vil meget gerne hjælpe med alle spørgsmål og vejledning i, hvad man skal have med i sin ansøgning til puljen.

Hvad er Vollsmose Bestemmer?

  • Der bliver uddelt 200.000 kr. til projekter. Man kan søge små beløb, og man kan også gå efter et projekt, der kræver et større beløb.
  • Alle i Odense kan sende en ansøgning til puljen. Kravet er blot, at projektet skal foregå i Vollsmose.
  • Kom forbi den 24. november kl. 15.00 - 18.00 hos Foreningen Respect og få vejledning til ansøgningsprocessen. Ellers er det altid muligt at få hjælp i sekretariatet.
  • Der er ansøgningsfrist den 31. december.
  • Afstemning foregår fra den 1. januar til den 15. januar.
  • Det er kun beboere i Vollsmose, der har mulighed for at stemme på de forskellige projekter.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her