Spring navigation over

Må Vollsmose Torv afviser kunder uden mundbind?

Grønthandlerens varer er stillet frem i Vollsmose Torv og en dame udvælger hvad hun vil købe Arkivfoto

Thomas Skov Jensen fra Lærkeparken er fritaget for at bruge mundbind, men blev bortvist for ikke at bære mundbind i Vollsmose Torv. Centeret afviser alle, der ikke bruger mundbind, uden undtagelser. Men det er på kant med loven, vurderer jurist til Fyens.dk.

Thomas Skov Jensen fra Lærkeparken er fritaget for at bruge mundbind, men blev under en indkøbstur i Vollsmose Torv for et par uger siden smidt ud af centerets vagter. Ifølge Thomas Skov Jensen er han fritaget for at bruge mundbind, fordi han lider af angst og klaustrofobi. Han hævder, at han ifølge lovgivningen godt må handle i centeret uden mundbind. I Sundhedsstyrelsens rapport med anbefalinger for brug af mundbind i det offentlige rum står der, at personer, der er fritaget for brug af mundbind og visir, ikke må bortvises eller nægtes adgang. Thomas Skov Jensen siger desuden, at han har været i kontakt med Sundhedsministeriet, som bakker ham op.

I Vollsmose Torv siger centerchef Søren Dollerup, at det stadig er muligt at handle i centrets butikker på andre måder for eksempel ved at få leveret varerne ved bagindgangen. Han forklarer til Fyens.dk, at han har talt med både Erhvervsstyrelsen og Sundhedsstyrelsen, og at det har efterladt ham med indtrykket af, at der er rum til en egenfortolkning af reglerne.   

- Jeg har tolket benhårdt på de retningslinjer, der er lagt ud. Det indrømmer jeg gerne.Vi har håndteret sagen ud fra et helbredshensyn. Lukker jeg nogen ind uden mundbind, udsætter jeg samtidigt andre for en potentiel smitterisiko, siger han til Fyens.dk og udtaler, at han også ønsker klarhed over reglerne.

Til Fyens.dk vurderer jurist Asbjørn Storm Graversen, at Thomas Skov Jensen er blevet uretmæssigt bortvist fra Vollsmose Torv.

- Det skal helst ikke være sådan, at borgere og virksomheder selv kan tolke på reglerne. Jeg vil sige, at Vollsmose Torv er på kanten af, hvad man må, hvis da ikke centret overskrider grænsen. Men når myndighederne ikke melder klarere ud og styrelserne ligefrem er uenige, efterlader det rum til fortolkning, siger han til avisen.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her