Spring navigation over

Virus sætter ikke en stopper for sommerens tilbud

Send trygt børn og unge ud i sommerens aktiviteter. Det er budskabet fra en fritidsvejleder og en familierådgiver i Vollsmose, der opfordrer familier i bydelen til at bruge byen og naturen i ferien.

I over to måneder har alle de frivillige foreninger i Vollsmose og øvrige aktiviteter været lukket ned på grund af coronavirus. De fleste er igen ved at være i omdrejninger med forskellige restriktioner, mens andre først åbner efter sommerferien. Derudover vil sommerferien byde på forskellige arrangementer og sommeraktiviteter både i Vollsmose og det øvrige Odense.

Fritidsvejleder i Odense Kommune, Abdel Salam, oplever dog, at børn og unge i Vollsmose tøver med at vende tilbage til klubber og andre fritidstilbud, fordi der blandt andet stadig er en frygt for coronavirussen blandt forældrene. Derfor har han og kolleger været ude på skolerne for at fortælle børn og unge, at man godt kan genoptage fritidsaktiviteterne.

- Vi oplyser om, at man trygt kan møde op i forening-erne. Der vil man også få at vide, hvilke restriktioner man skal være opmærksom på. Det kan blandt andet være at holde afstand og ikke være for mange samlet på et lille område, fortæller han og tilføjer:

- Vi skal sørge for, at børnene og deres forældre får den oplysning, der gør, at de er trygge ved at møde op. Så skal de nok komme. For mange unge har set frem til at komme i gang igen.

Ferien kan være lang

I Vollsmose Sekretariatet har familierådgiver Signe Schmidt talt med flere forældre, der er i tvivl om, hvorvidt børnene kan tage ud og spille fodbold med vennerne, og i det hele taget igen benytte de mange fritidstilbud. Hun opfordrer dem til at benytte nogle af Odenses mange tilbud i sommerferien, hvor der er taget
højde for smitterisiko. Og hun råder dem ikke mindst til at gøre brug af den skønne natur i og omkring Odense.

- Det koster ikke noget, og børnene får en masse frisk luft, samtidig med at de får rørt sig. I naturen kan de både få brugt deres krop og sprog ved at få stillet deres naturlige nysgerrighed i forhold til alt det, der kribler og krabler, siger Signe Schmidt.

Hun understreger, at det er vigtigt, at børnene ikke blot tilbringer sommerferien i hjemmet.

- Man skal huske på, at sommerferien godt kan være lang for mange af børnene, og mange børn har primært være derhjemme i over to måneder på grund af coronavirus. Derfor er det afgørende for hele deres trivsel og udvikling, at de kommer ud og får genskabt de sociale relationer, siger hun.

Seneste Artikler

Vollsmosedreng med viljestyrke

Læs mere

Vaccine minimerer risiko for svær sygdom og senfølger

Læs mere

FIUK møder superligahold og skriver historie

Læs mere

Beboere bekæmper madspild

Læs mere

Ny klinik skal forbedre seksuel sundhed

Læs mere

Vollsmose Avisen er nu tilbage efter tre måneders pause. I det seneste nummer kan du blandt andet læse om fodboldklubben FIUK, der skriver historie og om 12-årige Rida fra Vollsmose Boxing, der har hovedrollen i en ny DR-dokumentarserie. 

Læs her