Spring navigation over

Nu kan man blive testet for coronavirus i Vollsmose

I morgen åbner et testcenter i Vollsmose, hvor borgere kan blive testet for COVID-19. Aysel Hagi fra Slåenhaven var i dag forbi testcentret på V20 på Vollsmose Allé, hvor faciliteterne blev afprøvet.

I forbindelse med den nationale strategi om at teste flere for virussen, skal flere borger i Odense have mulighed for at blive testet. Derfor åbner et testcenter for COVID-19 i Vollsmose i morgen. 

Indtil nu har borgere i Odense taget turen til Odense Universitetshospital eller Højstrup, hvis de skulle testes for COVID-19. Den mulighed findes fra i morgen også i Vollsmose, hvor Testcenter Nordøst åbner. Det vil sige, at børn og voksne fra den del af byen får kortere afstand til at blive podet og inden for 48 timer få svar på, om de har coronavirus eller ej. Det er gode nyheder, ifølge lægefaglig direktør Kim Brixen fra OUH.

- Der er ikke markante problemer i Vollsmose, men området er tætbefolket, og vi ved fra forskning i både ind- og udland, eksempelvis Sverige, Norge og England - samt i Vestegnskommunerne, at det er på tætbefolkede steder, at COVID-19 hurtig kan sprede sig. Desuden er der en del borgere, der har givet udtryk for, at de er angste for at gå ud af boligen og området og blive testet. Så man kan være på forkant ved at oprette et testcenter her. Så kan man i testcenteret også fortælle om, hvordan man kan minimere smitterisiko, siger han og fortsætter:

 - Jo flere man tester, jo bedre billede får man af det, der hedder smittetrykket lige nu. Sammen med en masse andre faktorer, ligger smittetrykket til grund for, hvilke forholdsregler der er i samfundet. Det er en god idé at lade sig teste, fordi den enkelte borger får bedre mulighed for at beskytte sig selv, sin familie og dermed også samfundet for smitte.

Tester flere i byen


Der er flere årsager til, at det nye testcenter er placeret i Vollsmose. Dels bor der mange mennesker tæt sammen i bydelen. Dels har kommunen gode faciliteter til at rumme en testenhed. Desuden skal kommunen understøtte den nationale strategi om at teste flere, og så var det nærliggende at placere et nyt testcenter i en del af byen, hvor borgerne har længere til testenhederne på OUH og i Højstrup. Det forklarer Sundhedschef i Odense Kommune, Charlotte Scheppan.

- Selvom smittetrykket i Odense fortsat er lavt, så giver det mening at teste flere og komme ud i alle dele af kommunen for at forebygge smittespredning, siger hun.

LÆS OGSÅ: Kommunen vil undgå smittespredning, hvor folk bor tæt

De seneste tal for coronasmitte viser, at der i alt har været 226 smittede i Odense.

En test giver sikkerhed


Fowsia Mohamed Abdi fra Granparken er en af de beboere, der allerede er blevet testet. Det har hun gjort for at være på den sikre side.

- Jeg og min familie har været meget forsigtige i den her periode og ikke gået særlig meget ud. Der har også gået mange rygter om, at der har været mange smittede i Vollsmose. Men nu kan man lettere blive testet, og det giver en følelse af tryghed og sikkerhed, så det er godt, at de har åbnet et testcenter her, siger hun.

Også Aysel Hagi fra Slåenhaven er blevet testet for smitte.

- Jeg er blevet testet for en sikkerheds skyld, og fordi jeg har været lidt bange. Jeg har jo hørt, at man godt kan have virussen uden at få symptomer, og jeg vil ikke være til fare for andre. Jeg synes, at man bør lade sig teste, hvis man har grund til det, så vi kan passe på hinanden, siger hun.

Vil du testes?


Hvis du føler dig syg - eller er bekymret for, om du kan være smittet med coronavirus - kan du blive testet i Testcenter Nordøst. Der er åbent alle hverdage fra kl. 10.00 - 13.00. Testcentret holder til i det nye V20 på Vollsmose Allé 26 - bare følg de gule skilte. Der vil være sygeplejersker og en børnelæge til at foretage en podning i halsen. Alle kan blive testet i centret, men tilbuddet er overvejende for børn og voksne i Odense NØ og Odense SØ. Man kan både blive testet ved at bestille en tid via www.coronasmitte.dk eller møde op med sit sundhedskort.

Seneste Artikler

Beboere bekæmper madspild

Læs mere

Ny klinik skal forbedre seksuel sundhed

Læs mere

Skoletandpleje vil bekæmpe huller i mælketænder

Læs mere

Forestilling om Aladdin er under opsejling

Læs mere

Første årgang på Odinskolen er startet

Læs mere

En ny klinik for seksuel sundhed, bedre tandbørstning og til kamp mod madspild. Det er nogle af historierne i i dette nummer af Vollsmose Avisen. Avisen holder nu pause indtil august.

Læs her