Spring navigation over

FAB satser på udsigt og caféliv i Birkeparken

Oversigt over boligblokkenes numre i Birkeparken samt markering af hvilke dele af blokkene, som skal nedrives De røde markeringer viser, hvilke boliger der skal rives ned i Birkeparken. Omdannelsen forventes at ske i 2022-26.

Planen for nedrivningerne i Birkeparken er nu helt på plads. Nedrivningerne skal blandt andet skabe et udsigtspunkt og flere åbninger ind til området.

Da nedrivningsplanen blev præsenteret i maj 2019, var der fyldt med gule og røde markeringer på kortet over Vollsmoses seks parker. De markeringer viste, hvilke bygninger der i løbet af de næste 10 år skal rives ned. Men Birkeparken, der hører til Fyns Almennyttige Boligselskab - FAB, stak især ud på kortet.  Her var 171 boliger markeret til nedrivninger og dermed med rød, og resten af boligerne var markeret med gul for at signalere, at her kunne 29 boliger muligvis blive nedlagt. Resten af Birkeparken var altså i risikozonen, som direktør Jacob Michaelsen siger. Nu er de sidste 29 nedrivninger blevet kortlagt og præsenteret for beboerne.

LÆS OGSÅ: Hvad siger beboerne om udviklingsplanen?

- Det er klart, at de beboere, der bliver berørt i denne omgang, er kede af det og ærgerlige. Vores strategi har været, at det var klogest at tænke os om, inden vi udpegede alle de 200 boliger, vi er pålagt at rive ned. Nu har vi til gengæld fundet en bæredygtig og balanceret løsning, synes jeg, lyder det fra Jacob Michaelsen.

 

’Et fedt udkigspunkt’

Inden 2030 skal der rives 1.000 boliger ned i Vollsmoses seks parker. Det vedtog et flertal i Folketinget i 2018 med en lovgivning, der bestemmer, at der skal være en markant mindre andel af almene familieboliger i såkaldte hårde ghettoområder som Vollsmose. Ifølge Jacob Michaelsen er nedrivningerne i Birkeparken udvalgt, så der bliver skabt en interessant og sammenhængende grund, der kan blive et attraktivt areal for private investorer.

- Med de resterende 29 nedrivninger har vi kigget på, hvordan vi får etableret en god forbindelse mellem de nye naboer, de omkringliggende arealer og det af Birkeparken, der bliver tilbage. Det grønne bagved skal være tilgængeligt, og arkitektonisk vil vi åbne området op, så det inviterer indenfor, forklarer direktøren.

LÆS OGSÅ: Se planen: Hvad skal rives ned?

Kigger man grundigt på tegningen, kan man eksempelvis se, at der i blok 64 ud mod Vollsmose Allé skal fjernes enkelte af de nederste etager til såkaldte portåbninger, og at der i enden af højhuset bliver taget en bid. 

- Noget, der kendetegner Vollsmose, er den fede udsigt for de høje bygninger. Så indhakket i den høje bygning er for at lave et fedt udsigtspunkt for beboerne eller måske til en café, så Birkeparken får en form for kendetegn, siger Jacob Michaelsen og fortsætter:

- Tankerne er meget i forlængelse af det, vi gør i Fyrreparken. Denne gang går vi bare lidt mere drastisk til værks på grund af nedrivningerne. Men boligerne bliver renoveret, området bliver åbnet op, og der kommer nye stisystemer, der skal skabe liv og tryghed.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her