Spring navigation over

Storm af stemmer ændrer kurs for Årets Borger

Fotos af de nominerede til årets borger

I flere uger har afstemningen om, hvem der skal være Årets Borger 2019, været i gang på Facebook. Men antallet af stemmer fra nær og fjern er kommet bag på arrangørerne. De har derfor besluttet at uddele to priser i stedet for én, når kåringen finder sted den 20. februar.

Siden 2009 er en beboer i Vollsmose hvert år blevet udnævnt til Årets Borger. Prisen gives til en beboer, der har gjort en særlig indsats for bydelen i årets løb. Allerede nu er afstemningen om, hvem der skal have den ærefulde titel, godt i gang. Faktisk er den så godt i gang, at arrangørerne bag netop har besluttet, at der i år skal være to priser i stedet for én:  ’Vollsmoses verdensborger’ og ’Årets Borger i Vollsmose’.

- Den første pris går til vinderen af internetafstemningen, der løber på Facebook i øjeblikket. Opslaget er gået globalt med over 47.000 visninger og viser med al tydelighed, hvor international Vollsmose er. Men essensen i kåringen af Årets Borger er de lokale stemmer fra Vollsmose. Derfor afgøres Årets Borger 2019 ved afgivelse af en gyldig stemme ved personligt fremmøde til kåringen den 20. februar, oplyser arrangørerne, der er en gruppe beboere, i en pressemeddelelse.

 

Anarki i afstemning

For første gang er nomineringer og afstemningen foregået via en side på Facebook, som styregruppen står bag. Her kan man stemme på 10 nominerede, som andre beboere i løbet af januar har indstillet. Blandt de nominerede er flere bydelssøstre og frivillige på Vollsmose Avisen. Den digitale afstemning har fået masser af opmærksomhed fra nær og fjern, men det har undervejs været svært for arrangørerne at sikre sig, at man ikke afgiver mere end én stemme på én kandidat. Derudover har flere været inde og skrive sig selv på kandidatlisten, selvom tids-fristen for nomineringer har været overskredet. Derfor har man valgt løsningen med at finde to vindere i år. 

 

Spænding til det sidste

På Facebook er over 2.600 stemmer allerede blevet afgivet, og ved avisens deadline ligger bydelssøsteren og foreningskvinden Aysel Hagi fra Slåenhaven i front med flest stemmer, mens gymnasieeleven Ibrahim El-Hassan fra Birkeparken er på andenpladsen. Både Facebook-afstemningen og de personlige stemmer kan gives indtil klokken 18.00 på dagen for afgørelsen.

Alle er velkomne til kåringen, som foregår på Nørregårds Teater - Vollsmosescenen den 20. februar kl. 17.00 til 20.00. Der vil der være underholdning af lokale fra bydelen samt fællesspisning med mad lavet af Vollsmoses bydelssøstre. Ønsker man at spise med, kan der købes madbillet til 30 kroner. Billetten kan kun købes kontant/mobilpay ved henvendelse i Røde Sols sy-værksted tirsdag og torsdag fra 16.00-19.30. Sy-værkstedet ligger i kælderen under Foreningen Respect. Der udbydes 100 billetter, og det er først til mølle.

Årets nominerede til Årets Borger

  • Ibrahim El-Hassan
  • Aysel Hagi
  • Salem Said
  • Metha Maul
  • Laila Dalal
  • Sarwa Sharif
  • Hodan Yussuf
  • Shalaan Kadir
  • Nishan Ganesh
  • Flemming Falkenberg

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her