Spring navigation over

Portrætter skal pryde kommunens vægge

Kunstnerne Gitte Skovmand og Heidi Vandal er i gang med et nyt kunstværk til V20 i Vollsmose. Foto: Privat

Et kunstværk med portrætter af beboere skal udsmykke lokalerne i V20 - den tidligere Humlehaveskole - som for nylig er blevet totalrenoveret.

Bladmønstre, frøkapsler og portrætter. Det er nogen af nøgleordene for det store kunstværk, som kommer til at pryde lokalerne og væggene i det nye V20, som både fungerer som ungdomscenter, sundhedscenter og arbejdsplads for blandt andet hjemmeplejen. Og det kræver sin kunstner at skulle udsmykke et sted, der rummer så mange forskellige funktioner.

- Der kommer rigtig mange forskellige mennesker i V20, og vi vil selvfølgelig gerne ramme dem alle sammen. Derfor skal vores værk favne ret bredt, fortæller Gitte Skovmand, som er den ene af kunstnerne bag projektet.

LÆS OGSÅ: Efter genåbning: Masser af liv i Camp U

Sammen med kunstnerkollegaen Heidi Vandal blev hun opfordret til at søge en pulje til at lave kunst i det nyrenoverede V20, som er den bygning, der tidligere husede Humlehaveskolen. Både Gitte Skovmand og Heidi Vandal har før lavet kunstprojekter i Vollsmose, blandt andet i Vollsmose Kulturhus, og de underviser begge i billedkunst i ungdomsskolen. Derfor kender de området godt, og de er vant til og har gode erfaringer med at inddrage lokalmiljøet i deres projekter. Det vil de også forsøge denne gang. En del af kunstværket skal bestå af portrætter af mennesker fra området, og i den forbindelse har Gitte Skovmand og Heidi Vandal spurgt beboerne om hjælp.

- Vi skal bruge 15-20 portrætter af forskellige mennesker, der bor i Vollsmose. Både unge og gamle. Derfor opfordrer vi folk til at sende deres billeder ind til os. Man kan sagtens bare tage et billede med sin telefon, siger Gitte Skovmand.

Inspiration fra parknavne

Der er i forvejen knald på farverne inde i V20, og derfor har Gitte Skovmand og Heidi Vandal besluttet at holde kunstværket i den lidt mere afdæmpede del af farveskalaen med sort, hvid og olivengrøn som de gennemgående farver. Farver, som også harmonerer med de motiver, der kommer til at præge værket. 

- Vi har jo tænkt meget over, hvordan det her kunstværk skulle se ud, og idéen udviklede sig hele tiden. Vi kom frem til at tage udgangspunkt i de forskellige parker herude, så det bliver noget med bladmønstre og frø-kapsler, der afspejler områdets navne, fortæller Gitte Skovmand og fortsætter:

- Projektet skal i det hele taget afspejle området. Alle skal føle sig velkomne og synes, det er rart at komme der. Det er vigtigt, at folk kan identificere sig med det, de kigger på. Derfor håber vi også, at folk vil komme forbi og kigge, når vi går i gang med at male på væggene derovre. Alle er velkomne til at komme og stille spørgsmål og give feedback.

LÆS OGSÅ: Lokale arbejdspladser skal kickstarte udvikling

’Kunst er godt for alle’

Kunst er og kan mange ting. Det kan skabe debat, det kan vække forargelse, og det kan være med til at forskønne omgivelserne. Gitte Skovmand håber, at kunstværket i V20 kan være med til at overraske folk og vække deres nysgerrighed.

- Jeg tror på, at kunst er godt for alle. Man oplever noget, man ikke vidste fandtes i forvejen. Kunst sætter tanker i gang og får forhåbentlig folk til at reflektere. Det er det, vi gerne vil med det her projekt, siger Gitte Skovmand.

Kunstværket skal som udgangspunkt stå færdigt til sommer. Del dit billede eller få flere informationer hos Gitte Skovmand via info@gitteskovmand.dk.

Seneste Artikler

En hyldest til centervagten

Læs mere

Bayoumi vil inspirere unge til at drømme stort

Læs mere

Mit møde med Vollsmose

Læs mere

Stemmer fra byen

Læs mere

Walid levede for at hjælpe andre

Læs mere

I det seneste nummer af VollsmoseAvisen kan du blandt andet møde musikeren Bayoumi, der gerne vil inspirere unge i Odense til at følge deres drømme. Du kan også læse om centervagten på Vollsmose Torv, du kan lære at lave dine egne lysglas og lære at bage nordiske kæmpeklejner. 

Læs her