Spring navigation over

’En god bokser er et godt forbillede’

Tidligere håndboldspiller Jesper Nøddesbo fik prisen som Årets Forbillede, som Shahbaz Aslam også var nomineret til, ved Sport 2018 i Herning den 5. januar. Foto: Privat

For Shahbaz Aslam er det meget vigtigt at være et forbillede for de unge boksere i Vollsmose Boxing. Arbejdet i bokseklubben har haft sin pris for ham, men det har været det værd, fortæller cheftræneren, der var nomineret til ’Årets Forbillede’ ved det store event ’Sport 2018’ den 5. januar.

Hvad betyder det for dig at have været med i opløbet om at blive kåret til årets forbillede?
- Det er jeg meget stolt og beæret over. I al beskedenhed synes jeg, det er den vigtigste pris ved Sport 2018, for det er utrolig vigtigt at være en god rollemodel for de unge mennesker og i det hele taget at være noget for andre mennesker. Selve nomineringen er forhåbentlig med til at give bokseklubben et løft. Men jeg håber også min nominering kan give andre frivillige foreninger i Vollsmose motivation til at fortsætte deres arbejde. Og så skal man skal ikke glemme, at Vollsmose har brug for forbilleder. Jeg tror ikke, de unges forbilleder er legender som Muhammed Ali og Mike Tyson, men derimod de personer, der er en del af deres hverdag.

Hvem er dine egne forbilleder?
- På det personlige plan er det mine forældre, der indprentede mig, at man skal gøre noget for andre mennesker. Og taler vi boksning, så er det legender som Muhammed Ali og Mike Tyson, der i kraft af deres fantastiske bedrifter i ringen, gav mig lys-ten til at bokse. I de klubber, hvor jeg selv har bokset, var der altid ildsjæle, der gjorde en forskel og ydede en ekstra indsats. Det står og falder en forening med efter min mening.

Du har selv været leder siden 2003. Dels da I var en satellitklub af  bokseklubben Olympia og fra 2015 i Vollsmose Boxing. Har der været en pris at betale?
- Ja, det må man sige, der har. Men jeg er sådan indrettet, at hvis jeg tror på noget, så arbejder jeg 100 procent for det. Jeg bruger rigtig meget tid på boksning og de unge mennesker i klubben, hvilket nok har gjort det svært at få tid til et privatliv. Men mine to børn betyder selvfølgelig meget for mig, og jeg håber med tiden at finde en hustru, der deler de samme værdier som mig, og som kan acceptere, at jeg bruger så meget tid på boksning.

LÆS OGSÅ: Shahbaz Aslam kan blive årets forbillede

Hvor henter du kræfterne til at være et forbillede?
- Det gør jeg i min religion. Som muslim tror jeg på et liv efter døden, og jeg er af den overbevisning, at de gode gerninger vi gør i dette liv, belønnes vi for i det næste. For mig er det vigtigt, at en god bokser også er et godt forbillede. De unge boksere skal opføre sig ordentligt og vise respekt overfor andre mennesker. De skal omgås de ressourcer, vi har, med respekt. For eksempel bliver jeg tosset, hvis de smider med affald på gaden eller bruger for meget vand, når de bader efter kamp eller træning. De skal nemlig huske på, at mange mennesker dør på grund af mangel på vand. Derfor skal de ikke bruge mere end højst nødvendigt.

Hvad er dine ønsker for fremtiden?
- Det er fortsat at kunne være med til at præge den meget positive udvikling Vollsmose Boxing har været inde i og fortsat være et forbillede. Det er som om, anerkendelsen for vores arbejde for alvor er kommet inden for det seneste års tid. Mange har fået øje på os, og flere priser er fulgt i kølvandet. Så mit store håb for fremtiden er også, at jeg vil kunne leve økonomisk af at være leder og træner. Det vil give den nødvendige ro til fortsat at kunne levere en stor indsats i klubben.

Seneste Artikler

Abdi vil skabe positive fællesskaber for mænd

Læs mere

Forening vil bestøve børnehjerner med viden om bier

Læs mere

Dagbog fra Berlin

Læs mere

Nedlagt skole i Vollsmose står klar til at huse ukrainske flygtninge

Læs mere

Vollsmoses forandringer skal dokumenteres til eftertiden – og du kan hjælpe til!

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her