Spring navigation over

Opskrift: Hot cross buns

I anledning af brexit og påsken serverer borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard her en britisk påskebolle. 

Oprindeligt skulle Storbritannien være trådt ud af EU den 29. marts. Det har været en kaotisk og spændende proces at følge brexit og alle forhandlingerne. For hvilken betydning vil det eksempelvis få, hvis man skal på ferie derovre - eller hvis man køber varer over nettet? I anledningen af brexit og den kommende påskeferie har jeg valgt at hylde en påsketradition fra de mange engelsktalende lande, hvor man langfredag får såkaldte hot cross buns. Det er en form for krydderbolle med et kryds ovenpå, som symboliserer Jesu korsfæstelse. Bollerne bliver også glaseret med en marmelade. Marmeladen og korset er ’et must’, men ellers findes der mange forskellige versioner af bollerne. Velbekomme.

Sådan gør du: Varm mælken op i en gryde. Tilsæt smør og lad det smelte. Lad blandingen køle lidt ned. Rør gæren i. Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt mælk og æg. Ælt det hele sammen til en ensartet smidig dej. Hæld olie over dejen, og dæk den med film. Lad den hæve 1 time. Ælt rosiner, æbletern, citronskal og kanel i dejen. Lad den hæve til dobbelt størrelse. Del dejen i 15 lige store stykker, og form stykkerne til boller. Læg bollerne på bagepapir, og lad dem hæve igen til dobbelt størrelse. Tænd ovnen på 220 grader. Bland 75 g
 mel og cirka 1/2 dl vand til en tyk masse. Kom massen i en sprøjtepose og lav et kors på hver bolle. Bag bollerne i 18-20 minutter, til de er gyldne. Varm marmeladen op i en gryde. Pensl marmeladen over de varme boller, lad dem køle af og servér dem.

 

Det skal du bruge

3 dl sødmælk
50 g smør
7 g tørgær
425 g mel
1 tsk. salt
75 g sukker
1 spsk. olie
1 æg
75 g rosiner
1 æble i tern
Skal af en citron
1 tsk. kanel

 

Topping:

75 g mel
Ca. ½ dl vand
Marmelade uden store frugtstykker

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her