Spring navigation over

Beboere gik på affaldsjagt i Bøgeparken

Ivrige affaldsjægere i Bøgeparken samlede 14 poser med henkastet affald søndag den 31. marts. Foto: Adam Krogh

Intet mindre end 14 poser på to timer. Så meget affald fik 10 børn og deres forældre samlet i Bøgeparken ved affaldsindsamlingen søndag den 31. marts, hvor mere end 200.000 danskere over hele landet deltog.

Vejret havde gjort sit for at få så mange som muligt ud og samle affald. Solen skinnede fra en skyfri himmel ned på alle de ivrige affaldsjægere, der var mødt op i Bøgeparken til starten på Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling.

- Humøret var højt, og flere af børnene sagde, at de havde glædet sig, fortæller Adam Krogh, der bor i Bøgeparken og var en af medarrangørerne på affaldsindsamlingen i Vollsmose. En indsamling, der i år blev en del af en danmarksrekord, idet 200.000 danskere - som det højeste antal nogensinde - valgte at hive en søndag ud af kalenderen og give naturen en hjælpende hånd.

 

Sjov for børnene

I Bøgeparken var der sørget for, at dagen blev både hyggelig og overraskende for de mange børn, der med flittige hænder hurtigt fik fyldt affaldsposerne. Når de kom med en fyldt pose, var der nemlig en slikkepind i belønning. Odense Renovation kiggede også forbi med drikkedunke til alle børnene.

LÆS OGSÅ: Abildgårdskolens klimahelte går i krig

- Det er rigtig godt at få børnene med sådan en dag og sørge for, at det bliver sjovt for dem. Hvis de får en god oplevelse og vænner sig til at samle affald, så vil det nærmest virke som en vaccination mod, at de selv smider skrald i naturen, forklarer Adam Krogh og fortsætter:

- Det betyder for alvor noget, hvis sådan en dag er med til at give en større bevidsthed om miljø, natur og genbrug og på den måde bliver starten på nye gode vaner. Det er meget kraftfuldt, hvis det kan få folk til at tænke på miljøet hver dag og ikke bare én dag om året, siger Adam Krogh.

 

Et rent Bøgetorv

Indsamlerne nåede på de to timer både rundt i Bøgeparken og ud i Vollsmoses grønne områder. Hvor der tidligere år er blevet samlet en del affald på Bøgetorvet, så var det ifølge Adam Krogh ikke der, at poserne blev fyldt i år.

- Der var pænt og rent på Bøgetorvet. Der lå nærmest ingenting, så det var dejligt at se.

Udover affaldsindsamlingen i Bøgeparken blev der også samlet ind i Birkeparken, Granparken, Fyrreparken og Slåenhaven.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her