Spring navigation over

BoligSocialt Hus markerer folketingsvalget med "Demokratiets festdag"

Liste over de forskellige valgcaféer i Vollsmose, Korsløkken, Rising og Ejerslykke Demokratiets festdag

Tirsdag d. 1. november 2022 er der folketingsvalg. Hver enkelt borger i Danmark med stemmeret har her mulighed for at sætte sit kryds ved et parti eller en politiker, der stiller op til folketinget.

Det er demokratiets form i Danmark, at hver enkelt stemme kan få betydning for Folketingets politiske sammensætning. Så valgdagen er en fejring af demokratiet, og i BoligSocialt Hus har vi valgt at gøre dagen til ”Demokratiets festdag”.

Ved seneste folketingsvalg var valgdeltagelsen i hele landet på ca. 85 procent. I Odense var den på ca. 84 procent, og i BoligSocialt Hus’ fire boligområder (Vollsmose, Rising/Solbakken, Korsløkken og Ejerslykke) var valgdeltagelsen på knap 69 procent.

Et af BoligSocialt Hus’ overordnede mål er at øge den demokratiske dannelse, herunder valgdeltagelsen i vores boligområder. Derfor er følgende tiltag sat i værk for at øge viden om folketingsvalget:

Den 28. september udkom en særudgave af Vollsmose Avisen med fokus på demokrati, folketingsvalg og stemmeret. Avisen blev husstandsomdelt i alle fire boligområder, og den kan læses her.

Frivillige beboere, ”demokrati-ildsjæle”, i alle boligområderne afholder på eget initiativ aktiviteter lokalt og på  tværs af områderne, hvor de oplyser om mulighederne for at stemme. De uddeler en flyer om, hvordan man stemmer og stiller sig til rådighed for at svare på spørgsmål om folketingsvalget og betydningen af det at afgive sin stemme.

Selve valgdagen, tirsdag d. 1. november bliver en festdag i alle fire boligområder, hvor beboere og alle interesserede kan komme forbi flere arrangementer for at fejre demokratiet og for at følges med andre til valgstederne.

Følg med i aktiviteterne på vores facebooksider ”Vollsmose Avisen” og ”BoligSocialt Hus” eller kontakt os for nærmere information.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her