Spring navigation over

Vollsmose Sekretariatet: Vi følger situationen tæt

Oplysningstavle for følgende Corona opmærksomhedspunkter: Vask dine hænder tit eller brug håndsprit, host eller nys i dit ærme, Begræns fysisk kontakt, vær opmærksom på rengøring samt Ældre og kronisk syge - hold afstand og bed andre tage hensyn Sundhedsstyrelsen opfordrer alle til at følge de generelle anbefalinger for at minimere risikoen for spredning af coronavirus.

I Vollsmose sætter risikoen for spredning af coronavirus flere aktiviteter i bydelen på pause. Også i Vollsmose Sekretariatet følger man myndighedernes anbefalinger og tager de nødvendige forholdsregler.

Flere aktiviteter i Vollsmose er aflyst for at mindske risikoen for spredning af coronavirus, og i Vollsmose Sekretariatet følger man også hele tiden myndighedernes anbefalinger og situationen tæt.

- Vi følger de officielle retningslinjer og blandt andet skilter vi både på hoveddøren og flere steder i sekretariatet med, at vi ikke giver hånd og kram, siger sekretariatsleder Mette Beck Frost og fortæller, at de individuelle rådgivningsforløb med beboere, som det ser ud nu, ikke er påvirket af risikoen for smittefare.

- Vi har her til morgen set på, hvad vi har i kalenderen af større møder, workshops, konferencer og lignende med mange deltagere de kommende uger, så vi kan vurdere, om de bør aflyses eller rykkes af hensyn til smittefare, siger hun og slår fast:

- Vi må hjælpe med at beskytte de svageste og de ældste i samfundet og gøre, hvad vi kan, for at forsinke smittespredningen i det hele taget.

Symaskiner står stille

Blandt de aflyste aktiviteter i Vollsmose er koncerten med Kim Kingos Swingkvartet og Flemming Krøll den 12. marts i Vollsmose Kirke. Det oplyser kirken på deres hjemmeside.

Også hos foreningen Røde Sol har risikoen for spredning fået foreningen til at aflyse deres sy-værksted for kvinder på ubestemt tid.

- Vi vil ikke risikere noget, så lige nu holder vi lukket. Man kan følge med i vores Facebook-gruppe og WhatsApp-gruppe for at se, hvornår vi åbner igen, fortæller Aysel Hagi, næstformand i Røde Sol.

I Vollsmose Torv forløber hverdagen indtil videre stort set, som den plejer.

- Jeg har informeret alle lejerne i torvet om at følge de anvisninger, der kommer fra myndighederne, siger centerchef Søren Dollerup og fortæller, at han har talt med flere i centeret om, hvorfor det er vigtigt, at man holder afstand til hinanden.

Nye regler i busserne

Skal man til og fra Vollsmose i bus, skal man lige som i resten af byen være opmærksom på, at busserne - for at minimere risikoen for spredning af coronavirus - kun tager halvt så mange passagerer med i busserne, som de plejer.

FynBus oplyser, at de desværre ikke har mulighed for at indsætte ekstrabusser i større omfang, så folk opfordres til at benytte kollektiv trafik mindst muligt i myldretiden.

Følg de generelle anbefalinger

Generelt skal alle være opmærksomme på Sundhedsstyrelsens anbefalinger, som er:

  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Host eller nys i dit ærme
  • Begræns fysisk kontakt
  • Vær opmærksom på rengøring
  • Hold afstand

Sundhedsstyrelsen oplyser, at flere borgere har modtaget e-mail og sms-besked om, at Sundhedsstyrelsen har sendt dem ny digital post. I beskeden er et link, som åbner et velkendt skærmbillede af login via NemID. Beskeden er falsk. Derfor er det vigtigt, at borgere ikke indtaster deres oplysninger, eller på anden måde reagerer på den falske e-mail.

Alle kan løbende holde sig orienteret om nye retningslinjer og anbefalinger på www.sst.dk

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her