Spring navigation over

Drenge og piger mødes i foreningssamarbejde

Selvom man er to forskellige foreninger med forskellige formål for forskellige køn, kan man sagtens have et stærkt samarbejde. Sådan lyder det fra Ahmed Yassin Ahmed og Tarek Zaabalawi, der er formand og bestyrelsesmedlem for det lokale fodboldhold FIUK, og Christine Scheel-Hincke, der er formand for foreningen Pigeliv.

Der er højt humør i Pigelivs hovedkvarter. Foreningen har i flere år kæmpet for at finde egnede, faste lokaler, hvor pigerne kunne føle sig hjemme. Og nu er der endelig faldet en aftale på plads, så Pigeliv er flyttet ind i et lokale under Camp U – ikke langt fra hvor foreningen startede på Vollsmose Torv.

Men Christine Scheel-Hincke, der er formand for Pigeliv, er ikke den eneste, der er begejstret for det nye sted. Også Ahmed Yassin Ahmed og Tarek Zaabalawi, der er henholdsvis bestyrelsesformand og bestyrelsesmedlem i fodboldklubben FIUK glæder sig over at få nye naboer.

- Vi er kommet tilbage til centrum af Vollsmose. Det betyder rigtig meget, siger en storsmilende Christine Scheel-Hincke.

Pigeliv er et gratis tilbud til piger fra 5. klasse og op. I det nye lokale har Pigeliv fået nye møbler, der er doneret fra IKEA til de nye lokaler.

- Så stod vi der med alle de her møbler fra IKEA og tænkte, ”hvad gør vi”. Men så meldte FIUK sig på banen og sagde, ”vi kommer og samler”. Så går det hele bare op i en højere enhed, siger Christine Scheel-Hincke.

Pigeliv har også fået hjælpe fra Vollsmose Boxing til at bære møblerne på plads, og Kulturforeningen Røde Sol har doneret reoler.

Foreningerne gør en dyd ud af at støtte op om hinanden. For eksempel har nogle af pigerne fra Pigeliv også deltaget i FIUKs fodboldturneringer, ligesom pigerne kommer og hepper, når der er kamp med FIUKs hold.

- Vi samarbejder, selvom vi er så forskellige foreninger. Det hele handler om et godt og trygt fritidsliv – at skabe et sted at være, hvor der er nogle nice voksne, man snakke med, siger Christine Scheel-Hincke.

Ahmed Yassin Ahmed nikker enigt.

- For os er det vigtigt at have et godt samarbejde eller naboskab. Vi har banket på mange foreningers døre for at skabe et godt image. Vi har tidligere haft et ry som nogen, der ikke kan opføre sig ordentligt på en fodboldbane, og det vil vi gerne gøre op med, siger han og tilføjer:

- Der er også den her misforståelse om, at piger ikke er så gode til fodbold, og at piger og drenge ikke samarbejder så godt i Vollsmose. Men pigerne her fra Pigeliv har vundet over drengene i en fodboldturnering. Og samtidig viser vi, at to foreninger, som ikke har noget med hinanden at gøre, sagtens kan samarbejde.

FIUK har planer om at invitere pigerne fra Pigeliv med til fremtidige fodboldturneringer.

- Og måske kan vi få lov til at komme her og lære at sy. Vi kan lave alt muligt sammen, så længe vi har intentioner om at ville det bedste for hinanden, siger Ahmed Yassin Ahmed, der fortæller, at FIUK til april starter et U11-hold, hvor piger også er velkomne.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her