Spring navigation over

Opera overraskede - var både sjov og levende

Tekst: Aya Al-Tewaj og Zeinab Chatleh, elever i 9.b på Odinskolen

Foto: Emilia Therese

Aya Al-tewaj og Zeinab Chatleh fra 9.b på Odinskolen har været i Den Fynske Opera og se forestillingen ”Græsset er grønnere”. Eleverne ankom til forestillingen med lave forventninger, da operagenren ikke var noget, de tidligere har forbundet med god underholdning. Den opfattelse har de efterfølgende lavet om.

Den 29. marts var vi i Den Fynske Opera. Det var noget, som vi forventede ville være kedeligt og slet ikke interessant. Om det også var det indtryk, vi fik fra forestillingen, vender vi tilbage til.

Vi startede ud med at være i skolen og have undervisning, hvor vi alle skulle tage bussen derover og nå at være der før klokken 11. Vi undrede os over, hvad der ville ske, da de operaer, vi har set på YouTube, var virkelig kedelige.

Da vi nåede frem, så vi flere andre mennesker, som vi slet ikke havde forventet. Vi troede, det kun var årgangen, men da vi ankom, så vi en masse andre elever fra andre skoler og gymnasier.

Forestillingen handlede om digital dannelse.

Opførelsen startede stille og roligt ud, hvor en gammel kvinde, der sad ved et “tårn” og snakkede i telefon, ville have hjælp med internettet. Ud af det blå kom der en kvinde klædt ud med helt gult tøj og lignede en banan.

Der var et tidspunkt, hvor de viste flere mennesker, der sad i en bus, hvor de slet ikke bemærkede hinanden og det, der var omkring dem. De sang og kom med et virkelig godt budskab, mens de sang.

De nåede også til et punkt, hvor de sad på noget, der ligner kasser, hvor de alle holdt afstand til hinanden, mens de sad og kiggede på telefonen. Mens de kiggede på telefonen, var de på appen Tinder for at lede efter kærligheden.

Forestillingen viste os, at man har så travlt med at se godt ud og dømme andre på sociale medier, at man rent faktisk glemmer den virkelige verden.

Der var også en scene, som handlede om kærlighed på Tinder og kærlighed i virkeligheden. De mødte først hinanden ovre ved en bar, hvor manden han skulle have noget at drikke. Pigen lavede ham en drik, men de turde ikke at fortælle hinanden om deres følelser for hinanden. De oprettede begge to en Tinder profil og begyndte derfra at skrive sammen.

Vi havde slet ikke forventet, at det ville være sjovt og levende, som det viste sig at være. Som vi skrev tidligere, troede vi, det ville være kedeligt, men det var det modsatte, der blev bevist.

Det er måske ikke noget, vi ville tage til igen, men vi ville heller ikke klage over at komme på tur tilbage til Den Fynske Opera. Der er i hvert fald ikke nogen tvivl om, at det var meget bedre end undervisningen.

Om forestillingen

Den Fynske Opera har skabt en helt ny opera i samarbejde med Oh Land, Adi Zukanovic og Danmarks Underholdningsorkester - med libretto og idé af kunstnerisk leder Ida Fogh Kiberg.

At få rytmiske musikere til at komponere en opera har givet mulighed for at skabe et unikt fusionsværk, som udfordrer og gentænker genren.

Operaen ”Græsset er grønnere” sætter fokus på den forsvindende ansigt-til-ansigt-kontakt i vores samfund til fordel for iPads, mobiltelefoner, høretelefoner og telefonkøer m.m. Vi lever sammen, men går hver for sig.

Forestillingen kunne opleves fra den 31. marts til den 19. april i Den Fynske Opera.

Kulturpatruljen

Vollsmose Avisen samarbejder med et hold elever fra Odinskolen, der skriver anmeldelser og reportager om kultur og litteratur til avisen.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her