Spring navigation over

Nu er firkanten officielt brudt op

Søren Damgaard, der både er formand for Civica og beboer i Granparken, var blandt talerne, da infrastrukturprojektet blev indviet.

Den nye infrastrukturplan for Vollsmose har været længe undervejs - den er blandt andet blevet forsinket på grund af coronapandemien - men nu er den formelt færdig. Og nu er det slut med blinde veje i parkerne, hvor man i stedet kan fortsætte af veje og stier, som åbner firkanten.

Der har været travlhed på vejene rundt omkring i parkerne sidste uge, hvor den allersidste asfalt og afstribninger blev lagt. Men de nåede det akkurat i tide.

Onsdag eftermiddag den 17. maj skulle det nemlig gøres officielt - nemlig at Vollsmoses nye infrastruktur er klar til at blive taget i brug. Fra nu af det slut med at se bydelen som en lukket firkant, for de nye veje og stier, som går gennem parkerne, skal åbne bydelen op.

Med til at markere åbningen af infrastrukturen var repræsentanter fra Odense Kommune samt de to almene boligorganisationer Civica og FAB. Børn fra Granparkens børnehave charmerede de fremmødte, da de stod for underholdningen og sang ”Jeg går og hedder Frede” og ”Forårssang”.

Mere ligetil

Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) glædede sig over at kunne sætte punktum i infrastrukturprojektet, som blev sat i gang tilbage i 2015.

- Før var det svært at komme igennem Vollsmose, med mindre man var utrolig godt stedkendt og vant til at bevæge sig lidt uautoriseret. I dag er det blevet mere ligetil at bevæge sig i området - både i bil, på cykel eller til fods, sagde borgmesteren.

Søren Windell (K), der er rådmand i By- og Kulturforvaltningen, fortalte, at tanken bag projektet var at bryde firkanten op.

- En firkant, som var rammet ind af Åsumvej, Ejbygade, Kertemindevej og Vollsmose Allé. De fire store veje var de eneste indgange ind og ud af området. Det ønskede vi at bryde op og få Vollsmose til at ligne nogle af de andre bydele i Odense. Det er nu færdigt, og det er vi glade for i hele kommunen, sagde Søren Windell.

Hvad med letbanen?

Søren Damgaard, er både formand for Civica og beboer i Granparken. Derfor har han kunnet følge infrastrukturprojektet på tæt hold.

- Det glæder mig med alle de grønne områder og legepladser, som bliver synlige nu. Det er nogle steder, hvor man kommer til at mødes på tværs og kan møde nye mennesker, og man kan invitere folk udefra ind, sagde Søren Damgaard i sin tale.

Også Erling Nielsen, formand i FAB, mente, at resultatet af infrastrukturplanen er vellykket, men han havde samtidig en forespørgsel til Odenses byråd:

- Næste gang, vi skal fejre en ting herude, håber jeg, at byrådspolitikerne snart vil få taget en beslutning om at få letbane 2 herud. Det vil simpelthen være prikken over i’et.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her