Spring navigation over

Kinesisk inspirerede rejer

Som de fleste af jer ved, stopper avisen lige om lidt, og som man siger: ”når en dør lukker, åbnes der en ny.” Derfor skal jeg prøve at lave en podcast med fokus på mad, vores kultur omkring mad, og hvad maden betyder for den enkelte.

I den forbindelse var avisens redaktør og jeg ude og skulle optage en udsendelse med Bruce, som kommer fra Kina. Det var meningen, at vi skulle lave en optagelse, hvor vi skulle lave en lille ret sammen, mens vi snakkede lidt. Men da vi kom, havde han allerede lavet en gås med alt muligt lækkert tilbehør, og han havde inviteret en masse venner, så der blev ikke så meget madlavning, men en masse hygge og gode snakke over maden. Og det er jo dét, mad kan.

Jeg glæder mig til at præsentere vores podcast for jer, men jeg er blevet meget overrasket over, hvor meget efterbehandling og arbejde der egentlig er i at lave podcast. Vi håber og regner med, at den kommer ud inden sommerferien.

En af de retter, han havde lavet til, var nogle krydrede, stegte kæmperejer, som bare smagte godt. Dem har jeg ladet mig inspirere af. Jeg har lavet en fordansket udgave af stegte rejer, som kan bruges som forret eller en let frokost.

 

Det skal du bruge:           

400 g. store frosne Vannamei rejer

1 tsk. revet ingefær

2 fed hvidløg

En tsk. chilipasta

Olivenolie

300 g. små tomater

Et bundt forårsløg

Koriander

Salt og peber

Et godt brød

Sådan gør du:

Fjern skaller, og tjek om tarmen er fjernet. Marinér rejerne i ingefær, presset hvidløg og chilipasta natten over, mens de tøer. Steg rejerne i olien i nogle minutter. De skal ikke havde for længe.

Tag dem op og kom forårsløg i tynde skiver i olien i 10 sek. Tag dem op og bland dem med rejerne og tomater, der er skåret i både.

Pynt med hakket koriander, og smag til med salt og peber. Server med brød og en lille skål med olivenolie til at dyppe brødet i.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her