Spring navigation over

- De snakker om os på hele plejehjemmet

Fra venstre ses Anne Bentsen, John Schou, Kirsten Hansen, Jimmy Halstrøm, Berit Jennifer Lønberg Jensen og Leif Heiselberg. De kom hjem med førstepræmien, da de dystede i Lego Masters mod 49 andre plejehjemsbeboere i Odense. Foto: Christian Pedersen

Seks beboere fra Plejehjemmet Øst i Vollsmose har konkurreret mod og vundet over 49 andre plejehjemsbeboere fra Odense i at bygge Lego.

Det er sjovere at vinde end at tabe.

Sådan lyder påstanden Kirsten Hansen, som er én af seks plejehjemsbeboere fra Plejehjemmet Øst i Vollsmose, som forleden blev kåret som vinder i Odenses Lego Masters konkurrence. Her deltog i alt 55 beboere fra forskellige plejehjem i Odense Kommune.

Og det blev altså beboerne fra Vollsmose, Kirsten Hansen, Anne Bentsen, Berit Jennifer Lønberg Jensen, Leif Heiselberg, John Schou og Jimmy Halstrøm som løb med sejren. 

- Da vi kom tilbage fra konkurrencen, var personalet her meget begejstrede, fortæller Leif Heiselberg, og Kirsten Hansen supplerer:

- De snakker om os på hele plejecenteret.

Ligesom Sepp Piontek

Temaet for konkurrencen var dansk sommer, og beboerne fra Plejehjemmet Øst løb med sejren for deres livlige byggeri med referencer til både Nyborg og velkendte sange som ’Under den hvide bro’ og ’To hjerter i brand’. Andenpladsen gik til Plejehjemmet Herluf Trolle, mens tredjepladsen gik til Plejehjemmet Villestofte.

Vinderholdet kom både hjem med Lego-guldmedaljer om halsen, diplomer i favnen og brede smil i ansigtet.

Christian Pedersen er en af dem, der har fået det hele til at ske. Han er ansat i OK-Aktiv, som er Odense Kommunes aktivitetsenhed for plejehjem og bosteder. Det er ham, der har rekrutteret holdet.

Han fortæller, at stemningen var høj i bussen på vej hjem fra konkurrencen:

- Jeg sagde til dem, at ”nu ved I, hvordan Sepp Piontek og Morten Olsen havde det dengang i 1980’erne”.

Der skal ske noget

Beboerne på plejehjemmet holder sig ikke tilbage med roser til Christian Pedersen.

- Han er blevet rost på Facebook, og det synes jeg, du skal gentage. Han gør sgu et relativt stort arbejde, siger Leif Heiselberg.

På plejehjemmet bliver der for tiden holdt OL, og konkurrencen er ganske velbesøgt. Beboerne er i hvert fald ikke i tvivl om, at Christian Pedersens arbejde med at lave aktiviteter er godt for centeret. Det er godt, at der sker noget.

- Ellers ville det ikke være til at holde ud at være her. Nu har jeg ikke været her så længe, men jeg er glad for at være her. Hvis ikke der skete noget, så ville jeg ikke kunne holde det ud. Jeg skal være, hvor der sker noget, siger Kirsten Hansen.

- Det er nemlig rigtigt. Det skal du, tilføjer Christian Pedersen.

- Og du forstår at sætte os i gang, supplerer hun.

En del af samfundet

Formålet med Lego Masters turneringen er blandt andet at skabe nye fællesskaber på tværs af plejehjemmene i Odense, aktivere de ældres finmotorik og fantasi og at indlemme dem i et kreativt samarbejde omkring udformningen af Lego-værkerne.

- Der er rigtig mange plejehjemsbeboere, der ikke længere selv kan være udfarende og tage del i det omkringliggende samfund. Derfor er det vigtigt for os at udtænke aktiviteter, der bringer samfundet og aktuelle begivenheder ind på plejehjemmene. Det har vi tidligere gjort ved blandt andet at afholde Melodi Grand Prix og plejehjems OL, og denne gang har vi kastet os over Lego Masters, som er et koncept, flere af de ældre kender fra fjernsynet, siger Vinnie Skovkjær, der er leder i OK-Aktiv, ifølge en artikel på kommunens Facebook.

Minder fra børnehaven

Legoklodsen så først dagens lys på det danske marked i 1950’erne. Det betyder, at de fleste af deltagerne i turneringen ikke selv har bygget med legoklodser som børn, men primært kender det populære legetøj fra deres børn og børnebørn.

For Berit Jennifer Lønberg Jensen bragte det minder frem at få klodser i hænderne.

- Jeg har lavet Lego før, for jeg har arbejdet i børnehave. Så jeg føler, det er noget, jeg kender i forvejen, siger Berit, og Leif Heiselberg bekræfter:

- De fleste af os har bygget med Lego sammen med vores børn, siger han.

Også Anne Bentsen fik noget godt ud af at konkurrere i at bygge med Lego.

- Det var rigtig godt. Vi kom tæt på hinanden, og det er sjovt at lave. Det giver noget andet til hverdagen at bygge Lego med hænderne. Så kan man tænke, ”hov, kan jeg virkelig finde ud af det”. Og det finder mange så ud af. Og det var virkelig hyggeligt at være så mange mennesker, siger Anne Bentsen.

Var det også hyggeligt at vinde?

- Det må da være sjovere at vinde end at tabe, konstaterer Kirsten Hansen med et glimt i øjet.

Vinderne fra Vollsmose kan se frem til en forårstur til Legoland den 31. maj.

OK-Aktiv

OK-Aktiv tilbyder omsorgs- og aktivitetstilbud til beboerne på Odenses kommunale plejehjem og bosteder.

OK-Aktiv består af 28 medarbejdere samt praktikanter. Medarbejderne kommer på alle byens kommunale plejehjem minimum to gange om ugen og på bosteder for personer med medfødt hjerneskade og personer med sindslidelser én til flere gange om ugen.

Der bliver arrangeret aktiviteter i samarbejde og dialog med beboerne på plejehjemmene og bostederne. Det kan bl.a. være gymnastik, dansecafé, spil, sang/musik, gåture, udflugter m.m.  Der er også individuelle aktiviteter, som for eksempel en lille snak og oplæsning.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her