Spring navigation over

Beboerjournalister fra begyndelsen

I 22 år og lidt til har Heidi og Rene Agergaard, der bor i Egeparken, været en del af Vollsmose Avisens frivillige hold af journalister

Heidi og Rene Agergaard har været med siden begyndelsen af Vollsmose Avisen. Faktisk før begyndelsen, hvis det skal være helt korrekt.

Omkring årtusindskiftet kom Rene og Heidi Agergaard, der danner par privat, med i en frivillig pressegruppe – en gruppe beboere, som skulle være pressens indgang til Vollsmose.

- Vi prøvede at give medierne nye perspektiver og proportioner. Vi var en slags goodwill-ambassadører for bydelen. Jeg meldte mig til det, fordi jeg syntes, at pressen nogle gange havde et fordrejet billede af virkeligheden herude, siger Rene.

Da Vollsmose Avisen senere opstod i juli 2001, blev parret spurgt, om de ville være med. Det sagde de ja til. Og deres første opgave blev at dække et royalt besøg, da Kronprinsesse Mary skulle besøge bydelens plejehjem, og følge kronprinsessen sammen med hele den professionelle presse.

Den anden historie, de lavede, var et format der hed ”en hvid i Vollsmose”.

- Det handlede om, hvordan det var at flytte til Vollsmose, når man kun kendte området fra pressens omtale, siger Heidi, der er enig med Rene i, at titlen på formatet ikke havde været passende i dag.

Blev trods svære skift

Der er sket meget siden dengang. Vollsmose Avisen har haft skiftende redaktører og er blevet organiseret forskelligt gennem tiden – fra at være et projekt i Fritidsbutikken til at være en del af den boligsociale helhedsplan. 

- Det har været lidt træls med alle de skift. Hver gang der kom ny redaktør, var det ligesom at starte på ny, siger Heidi.

At parret er fortsat som frivillige på avisen, er der flere grunde til.

- Det er ren vane. Og så har der jo løbende været et frafald – blandt andet af unge, der begynder at studere. Så har vi valgt at sige, at vi gerne vil blive, så der er nogle af os ”gamle” tilbage, siger Heidi, der primært har stået for at lave kreative gør-det-selv ideer, som læserne har kunnet lade sig inspirere af.

Fra madklumme til podcast

For Rene er det især muligheden for at have sin egen faste madklumme, der har holdt ham ved ilden.

- Havde der kommet en redaktør og sagt, vi skal slet ikke have noget med mad, så var jeg nok ikke blevet, siger Rene, der har skrevet opskrifter til avisen i cirka ni år.

- Det har været spændende at have den udfordring at finde på nye opskrifter. Og nogle gange har jeg også haft nogle sjove oplevelser med at møde nogen, som har læst mine opskrifter, tilføjer han.

Det er trist, at avisen skal lukke, mener parret, men de er håbefulde for, at fremtiden nok skal bringe nye udfordringer.

- Lukker der en dør, så plejer der at åbne sig en anden dør, siger Rene, der har kastet sig ud i at lave sin egen podcast i samarbejde med BoligSocialt Hus.

Han ville gerne fortsætte med at beskæftige sig med mad. Derfor hedder podcasten ”Madmøder” og tager afsæt i, at han besøger forskellige beboere med forskellige kulturelle baggrunde og lave mad sammen med dem - både for at lære en ret og for at blive klogere på personens kulturelle ophav.

Første afsnit udkommer i slutningen af juli og kan blandt andet findes på Spotify og Apple Podcasts, hvis man søger på kanalen ”Beboerne – en boligsocial podcast”.

Vil savne møder og ture

Rene glæder sig til at lave flere podcasts om mad, men kommer samtidig til at savne avisen.

- Der kommer til at mangle noget information herude. Og så kommer jeg til at savne de redaktionsmøder og besøg rundt omkring, vi har været på med avisen. Vi har blandt andet besøgt Gellerup, DR Byen i København, TV2 og en masse steder, siger Rene og Heidi supplerer:

- Vi har også været på Christiansborg en morgen, hvor der blev udskrevet valg samme dag. Nøj, der var panik på. Det var virkelig spændende, husker Heidi.

 

Seneste Artikler

Rising Streetfood Festival

Læs mere

Den boligsociale helhedsplan er godkendt

Læs mere

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere