Spring navigation over

Ahmad og Bruce vil have mænd ud af lejlighederne

I foreningen En som os, der er stiftet af blandt andet Ahmad Khado og Sieng Vo Han, der er kendt som Bruce, har de skabt et mødested for mænd, som kan dele historie, kultur, sprog, traditioner, fælles interesser og erindringer med hinanden.

Mænd i Odense, der er ensomme, skal ud af lejlighederne og ind i nogle fællesskaber. Sådan lyder Ahmad Khado og Sieng Vo Hans mission.

Derfor har Ahmad Khado og Sieng Vo Han, også kendt som Bruce, startet foreningen En som os. Det er en forening for mænd med base i Korsløkken, men som henvender sig til alle fra Odense. Foreningen mødes hver tirsdag klokken 10 og spiser morgenmad sammen.

Ahmad og Bruce har begge deltaget i uddannelsen som Bydelsløfter for mænd hos BoligSocialt Hus. Det er blandt andet her, de er blevet inspireret til at starte foreningen.

Ahmad har desuden deltaget i uddannelsen som Trivselsagent gennem foreningen Vi-Senior og er i det hele taget dygtig til at suge til sig af tilbud og muligheder for at netværke og blive klogere.

Aktive mænd

Gennem uddannelserne er han blevet motiveret til at starte et fællesskab for mænd. Og han er ikke i tvivl om, at behovet for sådan en forening er stort.

- Jeg synes, at der er mange aktiviteter for kvinder, men ikke så mange for mænd. Det virker næsten lidt uretfærdigt. Så jeg vil gerne lave noget for mænd, siger Ahmad.

Derfor satte han sig for at lave en forening med aktiviteter for mænd – for at få dem ud af lejlighederne.

- Efter corona er der mange, der ikke vil ud, siger han.

Ahmad mener også, at det er vigtigt, at mændene kommer mere ud, fordi det giver bedre dynamik i hjemmet.

- Der kan komme konflikter i hjemmet, hvis manden er hjemme og kvinden er ude. Manden skal også være aktiv, siger han.

Mange mangler også hjælp til for eksempel kommunikation med kommunen, og det kan foreningen også hjælpe med, fortæller Ahmad.

Mini FN

Abdirashid Abukar Abdi, der har uddannet Ahmad og Bruce på Bydelsløfter-uddannelsen, er stolt over, at de to mænd har fået foreningen op at stå.

- Jeg synes, det er rigtig godt. Bruce og Ahmad har været med på det første hold Bydelsløftere for mænd. Ud over at vi talte meget om at være aktiv, så handlede det også om at have nogle drømme. De mødte også andre ligesindede, og det tror jeg, har været med til at skabe ideen om En som os, siger Abdirashid, der er ansat som civilsamfunds- og forebyggelsesrådgiver i BoligSocialt Hus.

De tre joker med, at de har skabt et ”mini FN”.

- Vi er internationale mennesker fra alle lande, siger Ahmad, og Abdirashid tilføjer:

- De har fået et godt netværk og mødes med andre smilende gentlemen. Personligt får jeg sådan en rar fornemmelse i kroppen, når jeg kommer her og ser 12-15 mænd fra forskellige områder og med forskellige baggrunde.

Bruce er motiveret af at kunne skabe noget for andre.

- Det giver en indre tilfredsstillelse, når man kan hjælpe andre. Derfor vil jeg gerne bruge tid på foreningen, siger Bruce.

Mange ideer

I foreningen er der allerede opstået mange ideer om, hvad man ellers kunne lave af aktiviteter i fremtiden.

- Vi har for eksempel talt om at tage ud om aftenen og gøre lidt ligesom Natteravnene. Der er ikke nogen grænser. Vi vil gerne alt muligt, siger Ahmad, og Abdirashid supplerer:

- Vi vil også gerne sætte mere fokus på mænds sundhed. Både i En som os og generelt i det boligsociale arbejde, siger han.

Fremtiden for foreningen er fuld af planer. Men én ting står klart.

- Vi vil gerne have flere ud, siger Bruce.

En som os

Formålet med foreningen En som os er at øge mænds livskvalitet og sundhed ved at styrke deres sociale netværk på tværs af religøse og politiske overbevisninger.

Det gør de ved at etablere et sted, hvor mænd kan mødes med nogen, som de deler historie, kultur, sprog, traditioner, fælles interesser og erindringer med.

Sekundært handler det om at bygge bro til lokalsamfundet og hjælpe mænd til aktivt medborgerskab.

Der er pt cirka 18 medlemmer af foreningen. Man er meget velkommen til at være med. Der er morgenmad i Korsløkkens Fælleshus tirsdag mellem klokken 10.00 og 12.00, hvor man bare kan møde op.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her