Spring navigation over

En dag fyldt med Andersen

Tekst: Aya Al-tewaj og Zeinab Chatleh, elever i 9.b på Odinskolen

Den 25. august var vi til H.C. Andersen festival, og det var fantastisk. Vi hørte en god fortælling om Klods Hans. Det var meget bedre at få det fortalt, end selv at læse det. Kvinden, der fortalte om Klods Hans, gik meget i dybden med selve fortællingen, og hun udtrykte fortællingen ved at ændre på sin stemme.

Det bedste var helt sikkert, da hele rummet var stille, fordi man var så interesseret i, hvordan hun fortalte det, selvom man allerede havde læst det eventyr flere gange. Efter vi havde hørt H.C Andersens version af Klods Hans, nåede vi også at høre den fynske version, og vi må bare sige, at den er meget kort, simpel og faktisk lidt sjov.

Vi havde jo fundet ud af, at H.C. Andersen rent faktisk omskrev eventyret. Det var ikke ham, der selv fandt på eventyret.

Efter hun var færdig med fortællingen, var der en mand, som man måske vil kalde “H.C. Andersens bror”. Han vidste så meget om H.C. Andersen, at man blev helt overrasket! Man blev helt forbløffet over, hvor meget mennesker ved om H.C., selvom vi ikke eksisterede i den tid.

Den dag indeholdt meget af H.C Andersen. Efter vi fik fortalt om Klods Hans, var vores klasse ude i byen for at gå rundt for at finde forskellige statuer af hans mesterværker som for eksempel Tommelise, nogle statuer af ham med flere. Vi var inddelt i forskellige grupper, og så skulle man selv ud med ens gruppe og få taget billeder af tingene og vise det til ens lærere.

Ved Rådhuspladsen, hvor vi sad med klassen og hyggede os, begyndte der at komme unge ballerinaer og danse eventyrligt. Det var magisk! Vi mødtes også med vores parallelklasse, da de også var med til fortællingen og til det, vi vil kalde “stjerneløb”. Stjerneløb er selvfølgelig det, vi lavede, hvor vi gik rundt og tog billeder af de forskellige statuer.

Det var en dejlig varm dag, så det passede helt perfekt med, at vi var ude for at få se de forskellige seværdigheder. Vi troede, at der kun var ballerinaer i byen, men lige pludselig kommer der to kvinder, der var klædt to forskellige farver. Den ene havde en helt blå, lang gammeldags kjole på og en slags hat. Den anden havde en helt rød kjole på i stedet men også med en slags hat på. De stod begge to på træben, så de kunne se højere ud. Det var helt grineren, fordi man tænkte bare ”wauw, hvor kom det fra?”

Vi synes, at denne dag har givet os meget viden. Selvom vi vidste meget i forvejen, så føler vi stadig, at der kom noget ekstra. Måske er der nogle, der vil tro, at festivalen vil være noget spild af tid, men hvis man skal være ærlig, så er det slet ikke tilfældet! Du lærer så meget, at du så bliver lamslået og vil fortryde, at du syntes, det var spild af tid.

Det var dagen til H.C. Andersen festivalen, og vi vil anbefale det, helt sikkert!

Kulturpatruljen

Vollsmose Avisen samarbejder med et hold elever fra Odinskolen, der skriver anmeldelser og reportager om kultur og litteratur til avisen.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her