Spring navigation over

Bokseklubben er også for kvinder

Ved siden af svømmehallen bag de grå døre findes en verden af boksning. Mandag og onsdag aften er klubben styret af kvinder. Kvindeholdet fra Vollsmose Boxing er ikke bange for at få sved på panden. Og de vil vise resten af Danmark, at de er lige så stærke som drengeholdet.

Langs vejen mellem Vollsmoses svømmehal og Vollsmose Torv ligger klubben, der er kendt i bokseverdenen for at fostre flere danske boksemestre. Men klubben er ikke kun for drenge og mænd. To gange om ugen kæmper kvinder og piger for at blive stærke til fitnessboksning.

Træningen er hård og intens, men det er samtidig plads til hygge og fællesskab.   

Inde bag de grå metaldøre ligger Vollsmose Boxing. Når man åbner døren, bliver lugten af klor fra svømmehallen afløst af lugten fra træningslokalet. Det første, der kommer til syne, er træningsudstyr i form af vægte og et stort dæk.

Træder man et skridt længere ind, bliver rummet foldet ud og bliver større. Gulvet er rødt, blåt og gråt. Og rundt omkring hænger der forskellige former for boksepuder – nogle er runde og små, og andre er aflange som en cylinder og formet som de klassiske boksepuder. Helt nede for enden af rummet er der sat to bokseringe perfekt op til en kamp.

Der er spejle og ribber i massevis. På væggene hænger billeder af kendte og hårdtslående boksere samt flere artikler om bokseklubben, der fungerer som en slags trofæer. Det er herinde, de fremtidige boksere bliver født – mænd såvel som kvinder.

En intens halvanden time

Inde i et lokale i bokseklubben står der to røde sofaer og et sofabord.  På sofaerne sidder nogle af de piger, der har valgt at bruge to af deres dage om ugen på at fylde bokseklubben op med liv. Træneren, 27-årige Rigin Suleiman, sidder ved siden af, og mens pigerne venter på, at træningen begynder, snakker de ivrigt sammen om hverdagsemner. Stemningen er god. Imens gør pigerne sig klar med boksebandage, der bliver snurret rundt om deres hænder.

Den træning, som pigerne går igennem til kvindeboksning, er intens og seriøs.

- Det er seriøs træning, fordi det er en intens halvanden times træning, man kører med, når jeg træner dem. Det er ikke for sjov. Jeg vil gerne se sved på dem alle sammen, inden de bliver færdige, siger træner Rigin Suleiman, som har været træner for kvindeholdet i Vollsmose Boxing i et halvt år.

Tiden er inde til at begynde træningen. Pigerne bevæger sig ud af det lille lokale hen til de blå og røde madrasser, hvor de er omringet af boksepuder og de pyntede vægge.

Det første, de skal gøre for at starte træningen, er opvarmningen. På en række får de instrukser af træneren, og de begynder at løbe efter hinanden rundt i bokseklubben. Øvelserne skal udføres i intervaller.

Pigerne svinger med armene, mens de løber. Der bliver spillet høj musik fra en højtaler.  ”Ned og samle æbler”, råber træneren, mens de bøjer sig ned og samler de usynlige æbler op. Bag dem følger træneren med og holder øje med, om øvelserne bliver udført ordentligt.

Efter opvarmningsøvelserne får pigerne en kort drikkepause. Alle pigerne går over til den ene side af lokalet, hvor de har stillet deres vandflasker sammen. Pigerne samles igen i en cirkel. Her skal de udføre udstrækningsøvelser, imens der bliver hyggesnakket. Efter de når igennem den sidste udstrækningsøvelse, præsenterer Rigin Suleiman en øvelse, de skal udføre i grupper af to med boksehandsker på. De kommer effektivt i gang. 

Kvindeholdet er en gave

Kigger man sig omkring på væggene, vil man lægge mærke til alle de ophængte artikler. De fleste historier handler om drengene i bokseklubben. Det er også denne side af Vollsmose Boxing, der er mest kendt rundt omkring, men pigerne kan også noget.

Pigerne tager nogle såkaldte ”pads” frem – det er en form for pude, man kan bokse på. I par af to holder den ene to pads, en i hver hånd, og den anden har boksehandsker på. På skift skal de træne deres slag. Uret bliver sat og de går i gang.

Fokus og træning går hånd i hånd, og det er tydeligt at se hos pigerne, der effektivt slår mod padsene.

Selvom kvindeholdet har eksisteret i et godt stykke tid, er det stadig ikke lige så populært som drengeholdet.

- Folk bliver nogle gange chokeret, når jeg siger, at jeg går til boksning i Vollsmose for piger, siger Rigin Suleiman.

Der er ikke så mange, der er klar over, at holdet eksisterer, men det står ikke i vejen for pigerne og deres effektive træning.

Selvom kvindeholdet kan virke som en nyhed for mange, er der alligevel mange positive tanker omkring det.

- Jeg møder noget respekt omkring det, at jeg går til boksning i Vollsmose, siger den 44-årige Vicky Devi Smidt, der deltager aktivt til træningen og som er glad for den. Hun har selv mange positive tanker omkring holdet:

- Jeg er superglad for det, og jeg er så stolt at være en del af det, siger hun.

Også de lidt yngre piger fra holdet håber, at kvindeholdet kan være med til at ændre synet på Vollsmose.

- Måske vil det ændre deres perspektiv på Vollsmose, sådan at det ikke bare er et sted, hvor der sker skyderier og tyverier, siger 14-årige Yara Abdul-Halim, der tilhører gruppen af yngre piger, som træner på holdet.

Et håb om, at nogle piger tager det næste skridt inden for boksning, er en af de mange drømme som nogle  af medlemmerne fra holdet har.

- Jeg kunne godt drømme om, at man laver nogle pigetalenter, siger Vicky Devi Smidt.

Det gode fællesskab

Tiden flyver afsted, og pigerne når frem til den sidste øvelse. Tre stationer bliver sat op med forskellige øvelser ved hver station. Alle øvelser handler om slag mod pads med boksehandsker på. På skift går alle igennem øvelserne. Der bliver taget tid, og når uret siger ”ding”, er det tid til at bytte boksehandsker.

Cirkeltræningen går i gang, og den første pige bevæger sig frem mod den første station og derefter videre. Undervejs retter træneren pigernes småfejl, så alle piger træner korrekt.

Hård træning er dog ikke det eneste, det handler om. Det gode fællesskab er også at finde blandt pigerne.

- Jeg synes, alle sammen er virkelig søde og underholdende. Jeg kan godt lide at gå her, siger Yara Abdul-Halim.

Både en god stemning, men også hjælp og motivation er at finde på holdet. Og hvis der er mangel på motivation, så ved træneren, hvad hun skal gøre.

- Jeg vil spørge, hvorfor og hvad de trænger til. Og så prøver jeg at komme med ny træning. Det er ikke det samme, aldrig, siger Rigin Suleiman, der lægger meget arbejde i, at træningen skal være spændende, så det ikke bliver gentagende.

Kvindeholdet i Vollsmose Boxing har et solidt fællesskab. Og der er en god balance mellem intens træning og hygge. Selvom den hårde træning kan virke skræmmende for mange, så frygt ej, for der er altid mulighed for, at man kan blive en del af kvindeholdet. Rigin Suleiman kommer med et råd til dem, der overvejer at blive en del af holdet:

- Prøv at være med en gang eller to, og tag beslutningen, om du vil være med efter det. I starten kan du se, at det er meget hårdt, men du kan sagtens træne dig op, siger hun.

Vollsmose Boxing

Vollsmose Boxing blev stiftet 22. juli 2015. På kort tid har klubben formået at hente 12 danske mestre i U15, U17 og U19 rækkerne. Flere drenge fra klubben har været inde over det Danske landshold og deltaget til de Nordiske Mesterskaber, Europamesterskaber og Verdensmesterskaber.

Klubben har fået flere priser for dens sociale arbejde og resultater i lokalområdet såvel som bokseverdenen. Med udgangspunkt i fællesskabet og det sociale liv i klubben vil Vollsmose Boxing dyrke og fremme boksesporten i Danmark.

Der er fitness boksning for kvinder mandage 19.00- 20.30 og onsdage 18.00-19.30. Det koster 100 kroner om måneden.

Foreninger i Vollsmose

I en ny serie sætter Vollsmose Avisen fokus på foreningslivet i bydelen. Denne artikel om Vollsmose Boxing er første kapitel i serien.

Bydelen huser et rigt foreningsliv. Det vil vi gerne støtte op om ved at give et lille indblik i nogle af de mange forskellige aktiviteter, der findes i Vollsmose.

Man kan gå til sport – boksning, fodbold, taekwondo, dans, e-sport, svømning, med mere. Man kan blive klogere på kulturer og fylde sin fritid med sang, spejder, syning, lektiehjælp og sprogundervisning. Ikke mindst kan man være frivillig i de forskellige sociale foreninger.

Seneste Artikler

Rising Streetfood Festival

Læs mere

Den boligsociale helhedsplan er godkendt

Læs mere

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere