Spring navigation over

Mohamad trak i trøjen

Tekst og fotos: Mohamad El-Cheikh Mohamad, elev i 9.A. på Odinskolen

Jeg fik at vide, at jeg kunne søge praktik i militæret, og jeg syntes, det lød vildt spændende. Jeg skyndte mig derfor at søge. Det er svært at komme ind, men heldigvis blev jeg udtaget! Praktikugen var fyldt med op- og nedture, da det var vildt spændende, men også vildt hårdt. Jeg savner faktisk at være der sammen med de venner, jeg fik derhenne. Det var en lærerig uge, som jeg gerne vil anbefale til andre unge. Her er min dagbog fra de fem dage i militæret.

Mandag den 21. november skulle jeg afsted. Jeg tog toget helt alene fra Odense til Fredericia. Jeg fik en fantastisk velkomst af inspektørerne. Efter velkomsten skulle vi hente vores uniformer og udstyr. Der var mange ting, vi skulle bære hen til vores værelser. På værelserne skulle der være helt rent hver morgen.

Efter udpakningen havde vi idræt. Jeg blev overrasket over, at de også kalder det idræt i militæret, men det var meget hårdere end den idræt, jeg kender fra skolen. Vi lavede en basis test, som alle soldater skal bestå for at være soldat, og jeg bestod. Om aftenen lærte jeg alle de andre praktikanter at kende. Vi spillede kort og spiste snacks.

Spændende læring

Den anden dag vågnede vi klokken 06:00 og havde stueeftersyn. Det var vildt hårdt, fordi jeg er ikke vant til at vågne så tidligt. Bagefter gik vi hen til deres cafeteria, hvor de havde masser af lækker mad.

Da vi var færdige med at spise, skulle vi over at hente vores våben. Jeg var helt oppe at køre over, at vi skulle have våben. Det var vildt spændende, da de gav os lektioner i våbenbrug. Vi lærte at skille et våben ad, sætte det sammen igen og lade våbnene. Da vi var færdige med lektionerne, skulle vi hente en stor taske med udstyr i til næste dag, hvor vi skulle overnatte i skoven.

Vi vågnede den tredje dag klokken 06:00. Vi skulle rengøre stuen, så den blev klar til stueeftersyn. Vi skulle marchere til skoven og bygge vores sovesteder. Vi skulle også have sløring/camouflage på ansigtet.

En nat på vagt

Om aftenen sad vi ved bålet og sang julesange, men pludselig hørte vi et højt brag. Det var skræmmende, men vi vidste, det var et scenarie, så vi spillede med på den.

Vi løb alt, hvad vi kunne tilbage til vores gemmesteder i skoven, så vi kunne beskytte omkredsen. Det lykkedes os at beskytte skoven, så modstanderen trak sig tilbage, og vi gik tilbage til bålet og hyggede os.

Ved bålet aftalte vi, hvem der skulle holde vagt om natten. Mig og mine venner skulle holde vagt fra klokken 02:00 til 04:00. Jeg lagde mig til at sove klokken 22:00. Jeg vågnede op klokken 02:00 og gik direkte i gang med at patruljere. Vi skulle både patruljere og hente brænde, så vi kunne holde bålet tændt, da det var det eneste lys, vi havde hele natten. Klokken blev kvart i 4, og jeg var næsten færdig med min vagt, men så opdagede jeg en modstander og advarede de andre. Få sekunder efter hørte vi et brag, og vi løb igen hen til vores gemmesteder. Efter scenariet vækkede jeg de andre praktikanter, så de kunne holde vagt. Og så lagde jeg mig til at sove.

Den fjerde dag havde vi ret travlt. Vi skulle marchere hen til skydebanen. Vi fik lov til at skyde med ægte våben, og det var vildt fedt. Jeg klarede mig godt på skydebanen. Resten af dagen gik med at rense og aflevere vores våben og udstyr.

Den sidste dag ryddede vi op på værelserne. Til allersidst fik vi vores diplomer, og vi havde en fantastisk afslutning.

 

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her