Spring navigation over

Smitten stiger stadig: Nu skal beboere have test 'to go'

Talsperson som har taget opstilling ved testcenter foran pressen Borgmesteren præsenterede i dag nye tiltag mod coronasmitten i Vollsmose på et pressemøde foran Abildgårdskolen, hvor man kan blive testet.

Antallet af beboere, der er testet positive med coronavirus, er steget for fjerde dag i træk.  Det får nu Odense Kommune til at iværksætte to nye tiltag: Mulighed for at gå i isolation i nærområdet og massetest 'to go', når medarbejdere stemmer dørklokker.

Igen i dag er antallet af beboere, der er testet positive med COVID-19, steget i Vollsmose. Derfor iværksætter Odense Kommune nu to nye tiltag, der få smitten under kontrol. Det skal være lettere for beboere med smitten at gå i isolation i nærområdet. Det skal derudover være lettere at blive testet blandt andet ved at masseteste 'to go'. Det vil sige, at de medarbejdere, der i forvejen stemmer dørklokker i Vollsmose, kan levere en test til døren. 

Det oplyser borgmester Peter Rahbæk Juel i dag på et pressemøde i Vollsmose. 

"Vi kan ikke understrege nok, at det er en ekstremt bekymrende situation, og at vi tager det meget seriøst," siger han og tilføjer:

"Vi ser udfordringer med at få godt gang i testene. Vi har gennem længere tid kommunikeret massivt og på mange frekvenser, og nu er der kommet hul på bylden i forhold til at blive testet. Men vi skal endnu højere op, så flere bliver testet."

 

Statsministeren: Alle skal testes i Vollsmose

Situationen i Vollsmose fik tidligere i dag statsminister Mette Frederiksen til at bemærke, at smitten har fået lov at sprede sig for meget og for hurtigt i bydelen.

Under en spørgetime i Folketinget udtalte hun, at hun er klar til at drøfte, om der er brug for flere værktøjer til myndighederne blandt andet for at sikre sig at flere bliver testet, når smitten stiger i lokale områder.  

Til det sagde borgmesteren på pressemødet, at det kun vil ske i yderste konsekvens, og at det første skridt er at masseteste blandt andet hjemme hos beboerne. Han understregede, at kommunen nu undersøger, hvordan massetesten helt konkret skal foregå.

Tirsdag er incidenstallet for Vollsmose steget til 820,3. Det svarer ifølge Fyens Stiftstidende til, at der de seneste syv dage er konstateret 75 nye coronasmittede blandt områdets beboere. Odenses incidenstal er det 12. højeste blandt landets 98 kommuner.

Hvad gør man i Vollsmose?

  • Tirsdag den 23. februar oprettede Odense Kommune muligheden for at få en kviktest alle hverdage på V20 i Vollsmose. I weekenden blev testmulighederne i Vollsmose udvidet, så beboere kan få taget en kviktest på V20 og en PCR-test på Abildgårdskolen alle ugens dage.
  • Fredag den 26. februar valgte Odense Kommune og Styrelsen for Patientsikkerhed at lukke de to skoler i Vollsmose for at undgå yderligere smittespredning.
  • Lørdag den 27. februar begyndte medarbejdere fra Odense Kommune og Styrelsen for Patientsikkerhed at stemme dørklokker i Vollsmose for at informere om test og smitteforebyggelse og udlevere materiale med relevant information.
  • I sidste uge blev et taskforce desuden nedsat til at håndtere smittesituationen i Vollsmose. I den forbindelse har Odense Kommune bl.a. været i kontakt med dagligvarebutikker i Vollsmose og moskéer i nærområdet. Fyns Politi har øget opmærksomhed på forsamlinger i bydelen.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her