Spring navigation over

Politiet kan nu udskrive bøder til beboere uden mundbind

Skilte med regler om mundbind

En ny bekendtgørelse gør det nu strafbart ikke at bære mundbind de steder, hvor det er påkrævet, i Vollsmose Sogn.

Hvis man ikke bærer mundbind uden gyldig grund, når man handler i Vollsmose Torv eller hos Fyns Akvarie Centrum i Slåenhaven, så kan politiet nu udskrive en bøde på 2.500 kr. Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Reglerne for at bære mundbind er de samme, som de hele tiden har været. Det vil sige, at borgere skal bære mundbind på spisesteder, i dagligvarebutikker og i centre som Vollsmose Torv. I Vollsmose kan politiet dog med den nye bekendtgørelse i ryggen udskrive en bøde umiddelbart på stedet til personer, der ikke bærer mundbind. Dog gælder kravet om mundbind fortsat ikke for personer med nedsat bevidsthedsniveau, fysiske eller mentale svækkelser eller andet, der gør, at de ikke er i stand til at bære mundbind eller visir.

Det er også strafbart for detailhandlen at undlade at skilte om mundbindskravet. Derfor vil Fyns Politis være synligt til stede særligt de steder, hvor skærpelsen gælder.

”Og vi vil skrive bøder ud på stedet, hvis de nye og skærpede regler ikke er overholdt”, siger politidirektør Arne Gram.

Den skærpede regel gælder kun i Vollsmose Sogn og blev vedtaget af Epidemiudvalget i Folketinget i mandags på grund af høje smitte i bydelen. Skærpelsen gælder fra den 10. marts til 7. april 2021.

Kortet viser Vollsmose Sogn, hvor politiet nu kan udskrive bøder til borgere, der ikke bærer mundbind.

Kortet viser Vollsmose Sogn, hvor politiet nu kan udskrive bøder til borgere, der ikke bærer mundbind.

Seneste Artikler

Beboere bekæmper madspild

Læs mere

Ny klinik skal forbedre seksuel sundhed

Læs mere

Skoletandpleje vil bekæmpe huller i mælketænder

Læs mere

Forestilling om Aladdin er under opsejling

Læs mere

Første årgang på Odinskolen er startet

Læs mere

En ny klinik for seksuel sundhed, bedre tandbørstning og til kamp mod madspild. Det er nogle af historierne i i dette nummer af Vollsmose Avisen. Avisen holder nu pause indtil august.

Læs her