Spring navigation over

Hjertesuk fra beboer: Lad ikke internet-krigerne få os ned med nakken

Lad ikke internet-krigerne få os ned med nakken, skriver Metha Maul fra Bøgeparken.

Den stigende coronasmitte i Vollsmose får alle de hadefulde internetkrigere til tasterne i denne tid. Det føles som at blive trampet på, når man i forvejen ligger ned, skriver Metha Maul, der bor i Bøgeparken.

Covid-19 har sat sig ret så alvorligt på vores Mose, og dét er i sig selv trist og bekymrende. Så nu må vi stå endnu mere sammen hver for sig. Overholde alle regler og restriktioner og blive testet ofte. Vi må og skal have det smittetryk ned og få smittesporet. Og det kan vi godt, men det kræver et langt, sejt og fælles træk.

Hvad der dog i denne forbindelse gør mig vred og er endnu mere trist og bekymrende er, at internetkrigerne virkelig hamrer på vores Mose. På vores hjem. På de sociale medier er det altså meget grimme kommentarer, man kan læse lige for tiden. Et eksempel: "Løsningen på Covid19 i Vollsmose = F16."

Så vi skal bombes eller hvad? Lige nu bliver der i dén grad sparket til mennesker, der i forvejen ligger ned. På trods af at Odense Kommune og borgmesteren har forsøgt at forsvare Vollsmose og har appelleret til, at man lader være med at udskamme menneskerne i Vollsmose.

I det Vollsmose, jeg kender, passer folk på sig selv og på hinanden. I det sidste år har rigtig mange frivillige kæmpet en kamp for at informere ved at oversætte og lave små videoer på mange sprog, der er delt i deres netværk for at gøre opmærksom på alvoren i denne virus. Vi fortsætter den oplysningskamp. 

Vi bor jo ganske mange mennesker på 2,5 kvadratkilometer, og vi bor ret tæt sammen. Bare i min opgang er vi cirka 30 mennesker, der skal ud og ind ad den samme hovedindgang. Mange af Vollsmoses borgere arbejder som såkaldt front-personale: Sosu'er, buschaffører, taxa-chaffører og butiksassistenter, der har en endnu større kontaktflade. Som jeg forstår det, er forklaringen på situationen i Vollsmose med andre ord rimelig kompleks og har mange aspekter. Men alle disse ting ser internet-krigerne ikke. Det vil de måske slet ikke. De vil bare hamre løs i tastaturet, og der er Vollsmose altid en god anledning til at få hældt sin galde ud over internettet.

Det kan godt være, at Vollsmose har sine udfordringer, men ingen i Vollsmose går ud og bliver smittet med fuldt overlæg for så at gå hjem og smitte familien. Ingen. Jeg forsøger ikke at undskylde for, hvorfor situationen er, som den er. Dette er mere et dybt, dybt hjertesuk over, at min elskede bydel i en rigeligt svær tid skal lægge øre til så meget had.  

Så hold hovedet højt, derude. Lad ikke internet-krigerne få os ned med nakken. Sammen kan vi komme igennem.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her