Spring navigation over

Beboere skal rådgive andre beboere om corona

Aysel Hagi (tv.) og Amal Hashi (th.) er to af de fire beboere, der er uddannet til at vejlede andre beboere om coronasmitte på dansk, arabisk og somalisk. De har fået lov at låne foreningen SAHANs lokaler i Egeparken 14B.

Alle ugens dage kan beboere nu få hjælp og vejledning om testmuligheder, selvisolation og smitteopsporing af uddannede beboere. De sidder klar i Corona Info - Vollsmose i Egeparken og på telefon.

Hver dag fra denne uge og de næste måneder frem kan beboerne i Vollsmose besøge Corona Info - Vollsmose, som er det nye infohus i Egeparken 14B. 

I Corona Info - Vollsmose kan beboerne møde Amal Hashi, Aysel Hagi, Abdinuur Muhammed og Zade Ahmed Ismail, som alle fire er blevet klædt på med sundhedsfaglig viden af Odense Kommune. De vil hver uge blive opdateret med den nyeste viden om coronavirussen og smittesituationen i Vollsmose. På den måde kan de hjælpe og vejlede beboerne i Vollsmose om forskellige corona-spørgsmål, både på dansk, arabisk og somalisk.

 ”Alle fire er nogen, der i forvejen har lagt en kæmpe frivillig indsats med at informere deres naboer og netværk om, hvad der skal til for at få smitten i Vollsmose ned. Med Corona Info - Vollsmose samler vi deres indsats, så andre beboere har et sted, hvor de kan føle sig trygge ved at spørge om hjælp og råd,” siger Rune Andersen, der er tovholder på det nye infohus.

Hos Corona Info - Vollsmose kan man spørge om alt fra mulighederne for at gå i selv-isolation til vacciner og teststeder. Oplysningsindsatsen kommer til at være fleksibel, så den kan tilpasse sig efter de behov, der er blandt beboerne i Vollsmose. 

Corona Info - Vollsmose

Infohuset ligger i Egeparken 14B ved siden af testcenteret. Der er åbent mandag-fredag kl. 10.00 - 12.00 og kl. 15.00 - 19.00. Lørdag-søndag er der åbent kl. 12.00 – 17.00.

Man kan også ringe på telefon 20 58 95 80.

Seneste Artikler

Karl Johan-svampene vokser langs Vollsmose Allé

Læs mere

Foreninger mangler plads

Læs mere

Odense byder på en (u)hyggelig efterårsferie

Læs mere

Sally og Betty vil lave vidnesbyrd om Vollsmose

Læs mere

Retshjælpen søger beboere der skal genhuses

Læs mere

I det seneste nummer af Vollsmose Avisen sætter vi blandt andet fokus på, at mange foreninger i bydelen mangler plads. Du kan også læse vores guide til efterårsferien, og du kan se, hvilken overraskelse der gemmer sig i midten af avisen.

Læs her