Spring navigation over

Har du haft coronavirus uden at vide det? Det kan alle beboere i Vollsmose nu få svar på

Mand der får taget en antistoftest Man kan blive antistof-testet i Egeparken 14B hver dag kl. 9.00 – 16.00 frem til søndag den 31. januar. Det er gratis og frivilligt, og man skal blot huske sygesikringsbevis og mundbind.

Til og med søndag den 31. januar kan alle i Vollsmose få en test, der viser, om man på et tidspunkt har haft coronavirus. Testen er en del af en stor undersøgelse, der skal forbedre myndighedernes og forskernes viden om epidemien i Danmark.

Med en dråbe blod fra et prik i fingeren og et kvarters ventetid kan alle beboere nu få svar på, om de på et tidspunkt har haft coronavirus. Alle dage klokken 9.00 - 16.00 til og med søndag den 31. januar står medicinstuderende klar i Egeparkens beboerhus til at lave en antistoftest, der kan vise, om man tidligere har haft en infektion med coronavirus.

Tilbuddet er frivilligt og gratis. Det er en del af det nationale projekt ’Vi tester Danmark’, der skal forbedre myndighedernes og forskernes viden om epidemien i Danmark, og som Statens Serum Institut står bag.

”Viden er til gavn for os alle”

En af de beboere, der har taget imod tilbuddet om en antistoftest i løbet af januar, er Metha Maul fra Bøgeparken.

”Jeg fik den taget for en sikkerheds skyld, og fordi jeg har ekstra sårbare i min sociale boble og nærmeste omgangskreds. Jeg kan jo have været smittet uden at vide det – også selvom mine COVID-19-tests har været negative,” siger hun og fortæller, at hun også gerne vil støtte op om projektet, der skal undersøge omfanget og konsekvenserne af sygdommen.

”Vi har alle et ansvar for at hjælpe i denne situation. Og al ny information, viden og forskning er jo til gavn for os alle sammen og hele vores samfund. Og det vil jeg hellere end gerne hjælpe med til,” fortsætter hun.

Undersøger udsatte grupper

En dråbe blod kan vise, om man har dannet antistoffer mod COVID-19. Har man det, har man haft infektionen, også selv om man måske ikke har mærket symptomer. Antistoffer er en del af vores immunforsvar og dannes efter, at man har været udsat for en infektion.  Antistoffer binder sig til coronavirus og bekæmper dermed målrettet COVID-19-infektionen. På nuværende tidspunkt kan forskere ikke med sikkerhed sige, om man er beskyttet over for fremtidig smitte med coronavirus, selvom man har haft virussen og dannet antistoffer.   

’Vi tester Danmark’ samler desuden viden ind om COVID-19 ved hjælp af et spørgeskema, som er frivilligt, om man vil udfylde.  Næsten en halv million danskere har allerede deltaget i første fase af undersøgelsen, der foregik før jul. I anden fase undersøger man blandt andet antistoffer hos beboere og ansatte på plejehjem, væresteder, botilbud og i udsatte boligområder som Vollsmose.

Du kan blive testet i Egeparken 14B hver dag kl. 9.00 – 16.00 til og med søndag den 31. januar. Medbring blot sundhedskort og mundbind.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her