Spring navigation over

21-årig anholdt og sigtet for drabet på Abdinur Mohamed Ismail

politibiler på sti bag boligblokke i Vollsmose Skyderiet fandt sted i Egeparken den 24. juni 2020. Arkivfoto

Fyns Politi har i dag anholdt en 21-årig mand og sigtet ham for drabet på Abdinur Mohamed Ismail, der befandt sig tilfældigt i skudlinjen under en skudveksling mellem to stridende grupperinger den 24. juni 2020 i Egeparken. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Efter mange måneders efterforskning kunne Fyns Politi tirsdag formiddag anholde den mand, som længe har været i politiets søgelys i forbindelse med drabet på en uskyldig borger fra Vollsmose. Den anholdte er sigtet for at have afgivet det skud, der ramte og dræbte den 31-årige Abdinur Mohamed Ismail, der tilfældigt befandt sig i skudlinjen, da skuddet faldt.

- Dagens anholdelse er en meget vigtig milepæl i denne sag, hvor efterforskerne virkelig har arbejdet benhårdt på at skaffe det nødvendige grundlag for at kunne skride til en anholdelse. Vi har jo tidligere sagt, at vi havde en klar formodning om, hvem der afgav det dræbende skud, men at vi var nødt til at holde det for os selv, hvor langt vi var med efterforskningen, fordi det er et vanskeligt miljø at efterforske i. Jeg kan stadig ikke komme nærmere ind på detaljerne, men dog sige, at der bag dagens anholdelse ligger et meget intensivt og yderst minutiøst efterforskningsarbejde, siger vicepolitiinspektør Jesper Pedersen fra Fyns Politi i pressemeddelelsen.

Flere måneders efterforskning

I efteråret frigav politiet video og billeder af den formodede gerningsmand samt en beskrivelse af flugtruten efter skudepisoden. Den 25. september 2020 kunne politiet anholde en 25-årig mand og sigtet ham for medvirken til drabet. Han sidder fortsat varetægtsfængslet i sagen. 

- Jeg forstår godt, hvis nogen synes, der er gået rigtig lang tid, inden vi i dag kunne anholde den formodede drabsmand, men det er bare nødvendigt, at grundlaget for anholdelsen er det rigtige. Det er baggrunden for, at det har taget så lang tid. Det her er en sag, der med rette har skabt stor utryghed blandt de mange mennesker, der bor og arbejder i Vollsmose. Jeg håber meget, at vi med anholdelsen i dag kan bidrage til at genskabe trygheden, men også samtidig sende et klart og utvetydigt signal til det kriminelle miljø om, at politiet holder fast og bruger alle muligheder for at få straffet dem, der ikke holder sig på den rigtige side af loven, siger Jesper Pedersen.

Skudepisoden ved Egeparken i Vollsmose var en konsekvens af en længerevarende konflikt mellem to grupperinger i Vollsmose og Korsløkke.

Fyns Politi er fortsat interesseret i at modtage henvendelser om sagen på telefon 114, viat Vollsmose Nærpoliti eller gennem et tip på politi.dk. 

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her