Spring navigation over

Udfordrede foreninger længes efter at åbne

Frem til foreløbig den 28. februar 2021 er der indført særlige restriktioner, der betyder, at al indendørs idræt skal holde lukket. Udendørs idræt kan kun gennemføres, hvis forsamlingsforbuddet på fem personer overholdes. Arkvifoto

Indendørs idræt skal holde lukket, og udendørs må højst fem personer træne sammen. Coronarestriktionerne betyder, at idræts-foreningerne i Vollsmose mister medlemmer. Der er dog råd og vejledning at hente fra Get2Sport.

Siden starten af december sidste år har foreninger over hele landet været lukket ned på grund af coronarestriktioner, der foreløbigt varer frem til den 28. februar. I Vollsmose har det medført store udfordringer for foreningerne.

”Jeg vil tro, vi har mistet 15-20 procent af medlemmerne,” lyder det fra for-manden for Vollsmose Taekwondo Klub, Cengiz Caliskan.

” Hvis man for eksempel er en familie med tre børn, hvor der skal betales kontingent, har jeg stor forståelse for, at de penge spares i en periode, hvor der ikke foregår nogle aktiviteter i vores forening. Alle skal være meget velkomne, når vi igen får mulighed for at åbne,” fortsætter han.

 

Midlertidigt farvel

Også i bokseklubben Vollsmose Boxing regner man med at måtte sige farvel til nogle medlemmer i denne tid.

”Jeg regner dog med at se dem igen, når vi atter får mulighed for at bokse for fuldt tryk,” siger cheftræner i Vollsmose Boxing, Shahbaz Aslam, der i øvrigt oplyser, at hans medlemmer ikke betaler kontingent netop nu, hvor der ikke er mulighed for at dyrke boksning i klubben.

I fodboldklubben B1909 har man kun mistet en håndfuld medlemmer i ungdomsafdelingen. Fortsætter restriktionerne kan dette tal dog stige.

”Jeg tror også, vi må indstille os på, at der forestår et stort arbejde med at få fat i de unge mennesker igen,” siger ungdomsformand i B1909, Kasper H. Hansen. Han forsvarer ikke desto mindre, at der betales kontingent, selvom B1909 er lukket ned.

”Det koster under alle omstændigheder at drive en forening. Og medlemmerne skal have noget at vende tilbage til, når denne krise er ovre,” siger han og oplyser, at B1909 vil skrue op for de sociale aktiviteter, når medlemmerne igen får mulighed for at møde op i klubben

 

Hjælp at hente

Selvom mange foreninger lige nu står i en svær situation, er der hjælp at hente blandt andet fra Get2Sport. Det er en indsats under Dansk Idrætsforbund, der støtter og koordinerer idræt og foreningsliv i udsatte boligområder som Vollsmose. Her peger koordinator Kenneth Kongensgaard på, at Get2Sport ikke alene kan give foreningerne et overblik over, hvilke muligheder der er for økonomisk støtte, men også kan hjælpe dem med at se fremad i et større perspektiv.

”Det kan for eksempel være at udarbejde en strategi for klubbens fremtidige aktiviteter ved at give dem et overblik over, hvilke stævner man skal være forberedt på at deltage i eller arrangere selv,” fortæller han.

Han oplyser, at Get2Sport har sørget for præmier i forbindelse med B1909s digitale træningsprogrammer samt trøjer, bolde og mål til de små børnehavebørn, som normalt besøger klubben et par gange om ugen.

Cengiz Caliskan fra Vollsmose Taekwondo Klub er en af dem, der er meget glad for at få råd i en coronatid.

”Det giver en stor tryghed og styrker sammenholdet foreningerne imellem. Og så er det rart at vide, at man ikke er alene med problemerne,” siger han.

 

Savner fællesskab og kamp

Rundt omkring ser bydelens sportsudøvere med spænding frem til igen at kunne dyrke deres sport.

”Jeg håber på at få mulighed for at tage det sorte bælte til maj og forsøger derfor så godt som overhovedet muligt at holde mig i form,” siger taekwondoudøveren Layal El-Khatib.

Hun erkender dog, at det er svært i denne tid. Også hendes klubkammerat, Fatema Gheith, glæder sig meget til at klubben åbner igen.

”Jeg savner fællesskabet, hvor der er mulighed for at være mange sammen om både træning og kamp. Og så glæder jeg mig til igen at kunne træne mit pigehold,” siger hun.

Hun tilføjer, at hun og klubkammeraterne holder formen ved lige ved at løbe og gå sammen i små grupper.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her