Spring navigation over

Kviktest-sted åbner i Vollsmose

Kviktest poder foran testcenter Hver mandag til fredag kl. 07.30 – 16.30 kan man få taget en kviktest på den tidligere Humlehaveskole på Risingsvej 118.

Smitten stiger i øjeblikket i Odense, og et stort antal smittede bor i Vollsmose. Derfor åbner et kvikteststed fra i dag på den gamle Humlehaveskole i Vollsmose.

I løbet af de seneste dage er der konstateret en stor smittestigning i Odense Kommune, og et stort antal smittede har bopæl i Vollsmose, oplyser kommunens Sundhedschef, Charlotte Scheppan.

Derfor sætter Odense Kommune nu ind med tiltag, der skal være med til at bremse smittespredningen i området. Et af de tiltag er muligheden for at få taget en kviktest på V20 - den tidligere Humlehaveskole - på Risingsvej 118.

Kvikteststedet åbner allerede i dag og vil have åbent mandag til fredag kl. 07.30 - 16.30.

Kviktesten tages ved podning af næsen og viser, om man har coronavirus i kroppen her og nu. Man får typisk svar på prøven efter 15 minutter.

 

Nye varianter spreder sig

Der har tidligere været en stor andel af smittede i Vollsmose. Denne gang skaber smitten dog en ny bekymring, da det især er nye varianter af smitten, der spreder sig. Andelen af smittede med en særlig virusvariant er i øjeblikket på 62 procent, fortæller Charlotte Scheppan.

- Vi følger med bekymring udviklingen, hvor vi kan se, at de nye varianter af smitten bliver mere dominerende. Det, der er særligt bekymrende ved disse nye varianter, er, at der blandt disse både er nogen, der smitter i langt højere grad end den virus, vi tidligere har oplevet. Der er også varianter, hvor der er bekymring om, at vaccinen måske ikke har den samme virksomme effekt, siger hun og fremhæver, at de nye varianter især smitter via berøring og kontaktflader.

Det vil sige, at virussen kan sprede sig, hvis en smittet for eksempel har rørt ved borde i Vollsmose Torv, håndtag og varer i supermarkedet.

Man kan få en kviktest på V20 (den gamle Humlehaveskole) hver mandag til fredag klokken 07.30-16.30. Tilbuddet gælder allerede fra i dag. Her kan man blive testet uden tidsbestilling, og man skal som altid bære mundbind og have sit sundhedskort med. Det er også muligt at blive testet hver søndag kl. 9.00 – 16.00 på Abildgårdskolen.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her