Spring navigation over

FIUK møder superligahold og skriver historie

Abdi Raqiib er træner for FIUK, der møder superligaholdet Aab i anden runde af pokalturneringen tirsdag den 31. august på Odense Atletikstadion.

For første gang i Vollsmose-fodboldklubben FIUKs historie, er klubben nået til anden runde i landspokalturneringen Sydbank Pokalen. Tirsdag den 31. august skal klubben, der lige er rykket op i serie 1, spille kamp mod superligaholdet Aab. Kampen bliver sendt live på DR1.

Abdi Raqiib kunne godt bruge lidt flere timer i døgnet. Der er nemlig meget, han skal nå for tiden som træner for FIUK, Fyns Internationale Ungdomsklub.

Klubben er gået videre til anden runde i Sydbank Pokalen. Det er aldrig sket før. Men det er ikke den eneste sensation. I anden runde har FIUK nemlig trukket selveste superligaholdet Aab fra Aalborg. Tirsdag den 31. august skal kampen spilles på Odense Atletikstadion.

Det betyder rigtig meget for spillerne i klubben at være nået hertil, mener Abdi Raqiib.

- Når man spiller fodbold, vil man selvfølgelig gerne nå toppen. Men der er ikke nogen af os, der havde forventet at nå hertil. Så det er kæmpestort for hele truppen. Selvom vi også griner af det og joker med, at vi skal til at spise sundere og tabe os, så er det positivt at blive professionaliseret lidt. Det giver smil på læben. Det gør også, at flere gerne vil kæmpe for at komme med på holdet, siger han.

At klubben, der også er kendt lokalt som ”Løverne fra Blokken” er nået hertil, er et resultat af tre års hårdt og målrettet arbejde, fortæller Abdi Raqiib.

- For mig som træner er det her en succes. Der må være noget, jeg gør rigtigt. Som en klub betyder det også rigtig meget, fordi vi har planer om at åbne klubben mere op. Og når vi nu har muligheden for at møde et superligahold, øges opmærksomheden. Især fordi kampen bliver sendt på TV. Det betyder, at flere bliver bevidste om vores lille klub, siger han.

 

10 forskellige nationaliteter

FIUK blev stiftet tilbage i 2004. Klubben blev startet for at skabe et samlingssted til unge mænd med somalisk baggrund i Vollsmose. Dengang var der også et arabisk og et irakisk hold, men der manglede et somalisk fodboldhold.

I 2012 var klubben ved at lukke, men så kom der nye mennesker til, som tog initiativ til at genåbne klubben med ny bestyrelse og nye mennesker. 

I dag har FIUK en velfungerende forening og for første gang i FIUKs historie har klubben en træner, som kun ser med fra sidelinjen. Tidligere har klubben altid haft spillende trænere, men det var ikke noget for Abdi Raqiib.

- Jeg mener ikke, jeg kan være spiller samtidig med at være træner. Hvis man gør begge dele, mister man overblikket, og man kan ikke holde hovedet koldt, hvis man også selv er inde på banen, siger han.

Abdi Raqiib har været træner for klubben i halvandet år. Inden da spillede han selv for klubben.

I dag er klubben ikke alene for somaliere. Spillerne fra FIUK kommer fra godt 10 forskellige nationaliteter – som foruden Somalia blandt andet tæller Island, Eritrea, Libanon og Pakistan. Det er også et relativt ungt hold med en gennemsnitsalder på omkring 24 år sammenlignet med tidligere år i klubbens historie.

 

Mangler klubhus og sponsorere

Lige nu har Abdi Raqiib fokus på kampen mod nordjyderne. Men som en del af klubbens ledelse bliver der også tænkt flere år frem - der er nemlig andre mål, end dem man sparker i kassen.

- Om fem år er det planen, at vi har et klubhus, som er vores, at vi har flere succeshistorier, og at vi rykker op til Fynsserien, som er en række over der, hvor vi er nu. Vi er lige rykket op i serie 1, og det er det højeste, klubben har været. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har et kæmpe problem med at skaffe sponsorer, siger Abdi Raqiib, der håber, at finde nogle flere sponsorere med tiden.

Kampen mellem FIUK og Aab finder sted tirsdag den 31. august klokken 18 på Odense Atletikstadion. Logistiske udfordringer har gjort, at kampen ikke kunne spilles i FIUKs egen baghave i Vollsmose – blandt andet på grund af manglende siddepladser til tilskuere.

Men selvom kampen desværre ikke bliver spillet i Vollsmose, håber træneren, at bydelen bakker op og kommer til kampen – i det omfang corona-situationen tillader det.

- Vi har arbejdet for at blive bydelens klub. Det er alles klub – alle er velkomne til at være en del af foreningen. Og selvfølgelig vil vi gerne have opbakning fra folk, og jeg håber, at vi som minimum kan matche antallet af tilskuere fra Aab. Så jeg håber, at alle fra Vollsmose vil se kampen og støtte deres drenge. For de her drenge ser sig virkelig selv som Vollsmosedrenge, siger FIUKs træner.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her